Vliegreis Colombia

Colombia

Colombia – met hoofdstad Bogota – ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika en is door de landsgrens aan Panama de verbinding met Midden-Amerika. Verder wordt Colombia omringd door Venezuela, Brazilië, Peru en Ecuador. Een prachtig land, maar ook een gek land.

Wat kost een reis naar Colombia

Colombia werd geteisterd door een gigantisch drugsverleden met de bases in Medellín en later Cali, en door een stel guerrillastrijders dat verstopt in de jungle hun eigen wetten bepaalt. De politieke situatie is nog altijd instabiel en kan voor lokale onrust zorgen. Binnen de ‘stadsmuren’ is het zo goed als veilig, zorgen militairen voor de orde en schuilt er voor een toerist vooral gevaar in de actieve zakkenrollers.

Rondom de steden en zeker ver daarbuiten is het onverstandig het toch prachtige land aan te doen. Alleen onder toezicht van een gids is bijvoorbeeld de jungle ontdekken een optie.

De jungle – waar onder meer de koning van de jungle: de jaguar leeft – is adembenemend, de vergezichten zijn uniek en het scala aan dieren doet iedere natuurliefhebber goed.

Een rondreis langs bijvoorbeeld alle grote steden, de indrukwekkende Tatacoa-woestijn, bijzondere natuurgebieden en fraaie stranden levert een onvergetelijke vakantie naar Colombia op.
Wat kost een reis naar Colombia

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Colombia