Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden

Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden

Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden vormen samen een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. De groep ligt hemelsbreed ter hoogte van Punta Arenas, de zuidelijkste plaats van het Zuid-Amerikaanse Chili, op zo’n drieduizend kilometer van het vaste land.

Ontdekkingsreiziger James Cook ontdekte in 1775 de eilandengroep, waardoor die een overzees gebiedsdeel is van de Engelsen. King Edward Point is de hoofdstad, God Save the Queen het volkslied en er wonen ongeveer twintig mensen. Al beweren sommige bronnen dat er slechts vier mensen wonen.

Het bergachtige en ruige eiland – dat vaak met ijs bedekt is – wordt vaak tijdelijk bewoond door onderzoekers die zich richten op Antarctica. Er is een museum over de vroegere walvisvangst en het graf van de Ierse ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton is een bezienswaardigheid.

Vooral het dierenbestand - koningspinguïns, pelsrobben, zeeleeuwen en zeeolifanten – is een reden om Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden te bezoeken. Er zijn combicruises te maken met Antarctica en de Falkland-eilanden in het reispakket.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer