Ontdek Jordanië

Jordanië

Jordanië ligt in het Midden-Oosten, bij de landen: Israël, Syrië, Irak en Saoedi-Arabië. Jordanië staat bekend om de Dode Zee, de grootse woestijnen, de historische stad Petra en de culinaire hoogstandjes.

Wat kost een hotel in Jordanië

Jordanië is een verrassend land; geschikt voor rondreizen, gezinsvakanties en avontuurlijke reizen. Die diversiteit geldt ook voor de hoofdstad Amman: een moderne stad met historische vondsten. Interessante bezienswaardigheden in Amman zijn: de Citadel, het Romeinse Amfitheater, de moderne Abdali Boulevard en de King Abdullah Moskee. Een stedentrip naar de hoofdstad is niet compleet zonder de Jordaanse tapas te proeven: heerlijke gerechtjes, geserveerd met plat brood.

Een bijzondere trekpleister is de woestijn Wadi Rum, gelegen in het zuidwesten van Jordanië. In Wadi Rum ontdek je indrukwekkende rotsformaties, prachtige uitzichten en grootse valleien. In deze woestijn zijn allerlei cultuurschatten te vinden; jaren geleden lieten de Nabateeërs hier hun sporen achter. Tegenwoordig is de Wadi Rum woestijn het domein van de Bedoeïenen: nomadenstammen.

De verborgen stad Petra is een geweldige plek voor cultuurliefhebbers en filmfreaks. Op deze plek werd namelijk ooit een Indiana Jones film opgenomen: Indiana Jones and the Last Crusade. Het eeuwenoude Petra ligt in het zuiden, verstopt in de woestijn en was ooit een belangrijke handelsstad. De ruïnes van Petra werden in 1929 uitgegraven en zijn werelderfgoed. Daarnaast maakt Petra sinds 2007 deel uit van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Vanuit Jordanië kun je een bezoek brengen aan de Dode Zee: een meer dat zo zout is dat je makkelijk blijft drijven. Aangezien het waterpeil daalt, is het aan te raden om niet te lang te wachten met een bezoek aan de Dode Zee.

Helemaal in het zuidwesten - aan de Rode Zee en bij de grens met Israël - vind je de havenplaats Aqaba (Akaba). In Aqaba vind je mooie stranden, goede duiklocaties en een zone waar je belastingvrij kunt shoppen.
Wat kost een hotel in Jordanië

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Jordanië