Vliegreis Peru

Peru

Peru ligt in het westen van het continent Zuid-Amerika, aan de Grote Oceaan en staat bekend om zijn diversiteit en de beroemde Inca trail. Buurlanden van Peru zijn: Ecuador, Colombia, Brazilië, Bolivia en Chili.

Wat kost een hotel in Peru

In Peru vind je regenwouden, kusten, woestijnen en hooglanden. Ook ontdek je sporen van de oude Indiaanse cultuur.
In de hoofdstad Lima wonen meer dan zeven miljoen mensen. In Lima vind je musea, archeologie, kunstgalerijen en een prettig uitgaansleven. Het oude centrum van Lima is werelderfgoed. Hier kun je onder andere een klooster, paleis en kathedraal bewonderen.

In Nasca ontdek je een mysterieuze bezienswaardigheid: de Nasca-lijnen. Dit zijn grote, getekende figuren in de woestijn. Het bijzondere Arequipa wordt ook wel 'de witte stad' genoemd, omdat de gebouwen wit zijn. Arequipa ligt op een hoogte van 2335 meter, in de omgeving van de Misti-vulkaan.

Spectaculair is de Colca Cañon: een diepe kloof met verschillende hoogtes. In de vroege ochtend zweven condors boven de canyon: een machtig gezicht.

Het Titicacameer, bij de grens met Bolivia, is wereldberoemd. Dat is niet verwonderlijk, want het Titicacameer is een prachtige plek: mooie vergezichten, witte bergtoppen en drijvende eilanden die gemaakt zijn van riet.

Nationaal Park Manú is een groot, gevarieerd natuurpark, waar je diverse insecten en reptielen kunt ontdekken. Een andere interessante plaats is Cuzco: de vroegere hoofdstad van het Incarijk. Cuzco ligt in het Andes-gebergte, op meer dan 3350 meter hoogte.
Verderop in de Andes, ligt Machu Picchu: de stad van de Inca's.
Voor de meeste bezoekers is dit wereldwonder de belangrijkste plek in Peru om te bezoeken. De ligging is fantastisch, midden in de bergen. Machu Picchu werd al rond 1450 gesticht en heeft een grote historische waarde. De beroemde Inca Trail lopen vergt wat voorbereiding, aangezien er telkens een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. Toch blijft Machu Picchu een drukke, maar betoverende bezienswaardigheid.
Wat kost een hotel in Peru

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Peru

Reisverhalen

Meer