Verre reis Qatar

Qatar

Qatar is een Arabisch schiereiland in het Midden-Oosten, bij de Perzische Golf. De buurlanden van Qatar zijn Saoedi-Arabië en Bahrein.

Wat kost een hotel in Qatar

Het landschap bevat voornamelijk woestijn, afgewisseld door rotsen van kalksteen. Veel toeristen belanden in Qatar, omdat het onderdeel is van een cruise of vliegreis. Toch heeft Qatar meer te bieden, dan slechts een tussenstop.

In de hoofdstad Doha ontdek je markten, het fort Al Koot Fort en kun je een kijkje nemen bij Al Bidda Park waar ook de lokale bevolking graag komt. In Doha lijken de shop-mogelijkheden eindeloos, bijvoorbeeld bij Souq Waqif, Villaggio en de City Centre Mall. Doordat er in Qatar minder belasting wordt geheven, liggen de prijzen redelijk gunstig.

In Doha en in de directe omgeving zijn diverse stranden te ontdekken. Een bijzondere trekpleister is Khor Al-Adaid dat in het zuiden van Doha ligt. Khor Al-Adaid is een inham van zout water die wordt omringd door zandduinen: op deze plek ontdek je zee en woestijn.

Een andere bijzondere attractie in Qatar vormen 'de zingende zandduinen', op ongeveer drie kwartier rijden vanaf Doha. Deze mysterieuze duinen maken geluid doordat de wind er doorheen blaast. Wanneer 'de zingende zandduinen' niet zingen, blijft een bezoek aan dit gebied een mooie ervaring. Het is fantastisch om de gele duinen in combinatie met de schitterende zandpatronen te zien.
Wat kost een hotel in Qatar

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Qatar