Down Under Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Het uitgestrekte Nieuw-Zeeland vind je aan de andere kant van de wereld, in de Grote Oceaan. Nieuw-Zeeland is opgebouwd uit een groep kleinere eilanden en twee grote eilanden: het Noordereiland en het Zuidereiland.

Wat kost een hotel in Nieuw-Zeeland

Hoofdstad Wellington ligt op het Noordereiland en is de meest zuidelijke hoofdstad van de wereld.

Nieuw-Zeeland heeft een geïsoleerde ligging: buurland Australië ligt maar liefst 2000 kilometer verderop. Toch ga je je niet eenzaam voelen in Nieuw-Zeeland. Er is genoeg te zien. Teveel om te beschrijven en veel teveel om tijdens één vakantie te kunnen doen. Hier ga je dus vaker naartoe.

De natuur van Nieuw-Zeeland is overweldigend en afwisselend; met vulkanen, gletsjers, geisers, stranden, regenwouden en bergen. Er zijn veertien indrukwekkende nationale parken te bezoeken en de wandelmogelijkheden zijn eindeloos: van kortere tochten tot meerdaagse trekkings.

Een grappige attractie in Nieuw-Zeeland is Baldwin Street in Dunedin: de steilste straat van de wereld. Ieder jaar vindt op Baldwin Street een wedstrijd plaats met vele chocoladeballetjes die van de helling worden afgerold. Ben je op zoek naar serieuzere uitingen van cultuur, dan ga je naar Rotorua (Noordereiland): het culturele centrum van de Maori's. In Rotorua worden Maori-concerten gegeven waarbij ritmisch wordt gedanst.

Liefhebbers van stedentrips kunnen hun hart ophalen in Christchurch, Wellington of Auckland. Iedere stad heeft zijn eigen sfeer. Vanuit Auckland kun je verder reizen naar Coromandel: een schiereiland met heuvels en regenwoud. Helemaal in het noorden van Nieuw-Zeeland vind je Cape Reinga: een toeristische trekpleister, waar de Tasmanzee samenvalt met de Grote Oceaan.Houd je van sport en avontuur, dan zit je goed in Queenstown (Zuidereiland), waar je skigebieden vindt en andere mogelijkheden om te sporten. Bij Queenstown ligt het Wakatipumeer waarvan het waterpeil per vijf minuten stijgt en daalt. In Queenstown werden veel opnames gemaakt voor 'The Lord of the Rings': deze filmreeks heeft de populariteit van Nieuw-Zeeland alleen maar groter gemaakt. En terecht. De schoonheid van Nieuw-Zeeland moet iedereen met eigen ogen zien.
Wat kost een hotel in Nieuw-Zeeland

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Nieuw-Zeeland