Vliegreis Cuba

Cuba

Cuba is een land in het Caribisch gebied bestaande uit meerdere eilanden, waaronder het gelijknamige eiland Cuba. Isla de la Juventud en zo’n vierduizend kleine eilanden maken ook deel uit van Cuba.

Wat kost een reis naar Cuba

Cuba – met hoofdstad Havana en Spaans als voertaal – kent sinds de revolutie in 1959 een communistische staat als regeringsvorm. Het leven is er goed, dat volgens veel Cubanen de verdienste is van revolutionair en Cubaanse guerrillaleider Che Guevara en revolutionair en politicus Fidel Castro.
Voor een vakantie naar Cuba is een bezoek of verblijf aan of in Havana sterk aan te raden.
Havana is bekend van de kilometerslange boulevard en is in drie gedeeltes op te delen: Havana Vieja, Centro Havana en Vedado. De eerste is de oude wijk waarin oude monumenten met historie te bewonderen zijn, evenals luxe villa’s. In de tweede wijk – het centrum – zijn prachtige bouwstijlen tussen 1890 en 1940 goed terug te zien. Vedado is het wat luxere, eigentijdse gedeelte met veel hoogbouw, winkelcentra en kantoren. Het Plaza de la Catedral en het Museo de la Revolución in Havana mag je niet missen!

Voor natuurliefhebbers, klimmers en fervent wandelaars is Valle de Viñales, ten westen van het eiland, een ideale bestemming. Een prachtig nationaal park dat ook wel de olifantsruggen wordt genoemd. Hier zijn ook de typische tabaksplantages te vinden. In Havana vind je trouwens ook het café/restaurant La Bodeguita del Medio. Daar komt de wereldberoemde en overheerlijke cocktail Mojito vandaan.

Cuba is een indrukwekkend vakantieland met veel historie en een bijzondere natuur. Een verblijf in hoofdstad Havana en vanaf daar erop uit te trekken, is aan te raden.
Wat kost een reis naar Cuba

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Cuba