Verre reis Hongkong

Hongkong

Hongkong, ook geschreven als Hong Kong, is een bruisende metropool in Azië én een eilandengroep. In Hongkong vind je veel diversiteit: Chinese en Britse kenmerken, wolkenkrabbers en natuurgebieden, grote mensenmassa's en verlaten eilanden.
Tot het jaar 1997 was Hongkong een Britse kroonkolonie. Tegenwoordig vormen de eilanden een speciale administratieve regio van China. Dat betekent dat Hongkong bij China hoort, maar zijn eigen economische en politieke regels heeft. Hongkong Island, Kowloon, Lantau Island en de New Territories worden beschouwd als de belangrijkste eilanden. Ook vind je een aantal andere eilanden, deze zijn grotendeels onbewoond. De stad Hongkong ligt, niet geheel verrassend, op Hongkong Island. De nummer één attractie van Hongkong is The Peak: een toren met een uitzichtplatform, op zo'n 550 meter hoogte. Het is een spectaculair gezicht om de miljoenenstad op die manier te zien. Andere interessante bezienswaardigheden zijn: de Tian Tan Boeddha, zeeaquarium Ocean Park en de moderne architectuur in de wijken Central en Admiralty. Natuurlijk kun je ook volop shoppen in Hongkong. Hiervoor kun je terecht op vele markten, waaronder de avondmarkt bij Temple Street, de Jademarkt en Stanley Market. Ook zijn er allerlei winkelcentra te vinden. Harbour City is een immense shoppingmall, gelegen aan Canton Road.

Een bijzondere plek is Quarry Bay, een wijk in het oosten van Hongkong. Hier zie je een groots en ingewikkeld wooncomplex, waarbij maar liefst vijf immense gebouwen met elkaar zijn verbonden. De bijnaam The Monster Building is niet voor niks bedacht: hier ervaar je de echte stadsjungle.

Kun je geen wolkenkrabber of skyline meer zien, dan is het handig om te weten dat Hongkong veel mogelijkheden biedt om het drukke stadsleven te ontlopen. Buiten de metropool ontdek je kleine dorpen, stranden en onbewoonde eilanden. Je verwacht het misschien niet, maar in Hongkong zijn prachtige wandelgebieden te vinden. Een aanrader is Plover Cove, met watervallen, mooie vergezichten en historische dorpen. Andere mooie gebieden zijn het eiland Lamma, de Silvermine Waterfall op Lantau Island en Hong Kong Wetland Park.

Hongkong biedt talrijke stranden. Liefhebbers van surfen vinden een plek in het water bij - de naam zegt het al - Big Wave Beach. Overigens is Big Wave Beach ook een historische locatie: in deze omgeving zijn rotstekeningen uit de prehistorie te zien. Wil je naar een paradijselijk strand, dan reis je naar de plaats Pui O. Hier vind je het lange strand Cheung Sha Beach en het relaxte Pui O Beach. Hongkong is met recht een veelzijdige vakantiebestemming.
Tenzing Travel - Azië

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid
vliegtickets.nl - airmiles 9-9-14

Landinformatie

Meer