Lamma Island

Excursies in Verre reis Hongkong

Lamma Island

Na ongeveer veertig minuten varen vanuit Central Pier (pier nummer 4) in Hongkong, waan je je in een totaal andere omgeving: Lamma Island. Dit eiland is een populaire bezienswaardigheid voor mensen die even het drukke leven in de stad willen ontvluchten.

Het is even opletten waar je wilt aanmeren op Lamma Island. Vanuit Hongkong kun je kiezen tussen Sok Kwu Wan of het grotere Yung Shue Wan. Sok Kwu Wan is een vissersdorp: bij deze haven vind je allerlei kleine winkels en restaurants waar je verse vis kunt eten. Vanuit Sok Kwu Wan kun je een mooie en uitdagende rondwandeling maken of besluiten om naar Yung Shue Wan te lopen.

Als je dit eiland op een doordeweekse dag bezoekt, kan het vrij rustig zijn. Opvallend is dat veel woningen op Lamma Island verlaten zijn. Dit is een groot verschil met de stad Hongkong, waar je eigenlijk altijd mensen om je heen ziet.

Op Lamma Island ontdek je idyllische stranden en kun je wandeltochten ondernemen door de natuur. Op veel plekken word je getrakteerd op prachtige vergezichten.

Er zijn ook familiepaden aangelegd, maar die zijn niet overal makkelijk toegankelijk. Houd er rekening mee dat de route onduidelijk kan zijn: een kaart van de omgeving is zeker aan te raden. Vergeet ook niet om water mee te nemen.

Ontdekken in Hongkong

Meer  

Lamma Island

Meer Excursies ontdekken in Hongkong

Meer