Vakantie Reizen Maleisië

Maleisië

Veel Nederlanders kiezen Thailand als vakantiebestemming, zonder te beseffen dat buurland Maleisië minstens net zo verrassend is... In het authentieke oosten van Maleisië vind je prachtige natuurgebieden en idyllische eilanden. Het westen van Maleisië biedt veel afwisseling in steden, cultuur en natuur.

Wat kost een reis naar Maleisië?

In hoofdstad Kuala Lumpur valt er veel te zien: winkelcentra, torens, pleinen, tempels, Chinatown en Lake Gardens. Doordat het openbaar vervoer goed geregeld is, kun je vanuit deze stad vrij eenvoudig doorreizen naar andere Maleisische bestemmingen, zoals: de historische stad Malakka, de theeplantages van de Cameron Highlands en Nationaal Park Taman Negara.Bekende Maleisische vakantie bestemmingen zijn de eilanden Penang en Langkawi. Aan de Oostkust van Maleisië vind je eveneens mooie eilanden. Tijdens het regenseizoen (november tot ongeveer maart) kunnen deze minder goed bereikbaar zijn.

In het noordoosten van Maleisië, op het eiland Sabah (Borneo), ligt de stad Kota Kinabalu. Hiervandaan kun je een excursie ondernemen naar verschillende nationale parken, waaronder het prachtige Kinabalu Park dat werelderfgoed is. In deze omgeving is Mount Kinabalu te bewonderen.

Mount Kinabalu is maar liefst 4095 meter hoog. Als je je goed voorbereidt en beschikt over een goede conditie kun je deze berg in ongeveer twee dagen beklimmen.

Het eiland Sarawak bevindt zich onder Sabah. Bezienswaardigheden zijn: de stad Kuching, Niah National Park (met indrukwekkende grotten) en Gunung Mulu National Park dat op de werelderfgoedlijst staat van UNESCO. Gunung Mulu National Park biedt een indrukwekkend grottenstelsel waar miljoenen vleermuizen rondfladderen.

Ben je op zoek naar een afwisselende bestemming met mooie steden, vriendelijke mensen en indrukwekkende natuurgebieden? Dan is Maleisië hét land waar je moet zijn. Je kunt hier prima rondreizen: zelfstandig of via een excursie. De Maleisiërs zijn erg bereid om te helpen als je om hulp vraagt. Als je voor de allereerste keer naar Azië gaat, is Maleisië een mooi en betrouwbaar startpunt.Vakantiebestemmingen Maleisië

Wat kost een reis naar Maleisië?

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Maleisië?