Vliegreis Verenigde Staten van Amerika

Verenigde Staten van Amerika

De Verenigde Staten van Amerika (United States of America) hebben weinig introductie nodig. Niet voor niks worden de USA het land van de onbegrensde mogelijkheden genoemd.

Wat kost een reis naar Verenigde Staten van Amerika

De Verenigde Staten bevatten vijftig staten die voornamelijk in Noord-Amerika liggen. Daarnaast vallen sommige eilanden in de Grote Oceaan en in de Caraïbische Zee onder het grondgebied van de VS.

De staat Alaska wordt geroemd om de prachtige natuur; met bergen, gletsjers en rustige parken. Aan de grens met buurland Canada kun je een bezoek brengen aan de zestig meter hoge Niagara Watervallen.

Florida, en met name Miami Beach, is een geliefde bestemming voor een winterzonvakantie. Een bezoek aan het immense Everglade National Park is eveneens een aanrader. In Florida is ook de plaats Orlando te vinden, waar liefhebbers van pretparken hun hart kunnen ophalen.

De hoofdstad van de VS is Washington DC, maar de grootste stad is het bruisende New York. New York, The Big Apple, slaapt nooit. Bekende bezienswaardigheden van New York, zijn het Chrysler Building, Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, Wall Street en het World Trade Center.

Naast Washington en New York, kunnen liefhebbers van stedentrips hun hart ophalen bij vele andere steden in de Verenigde Staten, zoals: Chicago, Detroit, Las Vegas, Miami, Los Angeles, New Orleans, Seattle, Philadelphia en San Francisco.

Als je liever de natuur opzoekt, zijn er talloze Nationale Parken die je kunt bekijken; teveel om op te noemen zelfs. Ieder park is op zijn eigen manier indrukwekkend. Als je met de auto Route 66 volgt, een route die van Chicago naar Los Angeles loopt, kom je onder meer langs: Zion National Park, de Grand Canyon en Bryce Canyon National Park. Deze drie parken staan bekend om de indrukwekkende rotsformaties die telkens van kleur verschieten door de stand van de zon.
Een bezienswaardigheid die voor veel mensen interessanter is dan het nabijgelegen Las Vegas is Nationaal Park Death Valley.
In het warme en kurkdroge Death Valley vind je zoutvlaktes, verlaten dorpen en een bijzonder woestijnlandschap.

In de Verenigde Staten is veel meer te ontdekken dan wat je in een vakantie kunt meemaken en te beschrijven is.
Wat kost een reis naar Verenigde Staten van Amerika

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Verenigde Staten van Amerika