Busreizen

Busreizen, goed georganiseerd en goedkoop

Busreizen

De meeste mensen gaan ieder jaar wel op vakantie. Sommigen zelfs vaker dan één keer. De één reist met het vliegtuig, de ander met eigen vervoer zoals de auto of de camper en een derde reist met de bus. De vervoerskeuze hangt vaak af van het gezin of de vriendengroep, het te besteden bedrag, de vakantiebestemming, de soort vakantie en voorkeur voor het vervoersmiddel.

Natuurlijk zijn het vliegtuig en de personenauto erg populair, maar de laatste jaren wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een georganiseerde busreis, goedkoop naar Spanje bijvoorbeeld.

Busreizen Spanje

Als Nederlanders met de bus op vakantie gaan is de bestemming bijna altijd Spanje, of een stedentrip door Duitsland. Vooral veel jongeren gaan met de bus naar Spanje. Een busreis Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Blanes en Salou; alle populaire badplaatsen in het noordoosten van Spanje worden vaak aangedaan met de bus. Onderweg maak je nieuwe vrienden, je maakt wat foto’s, je slaapt wat, je drinkt wat en voor je het weet, ben je op je vakantiebestemming in Spanje. Een busreis Spanje: een ideale manier van reizen!

Reizen met de Jong Intra Vakanties

De oude rot in het vak, maar verre van versleten. Elke vakantieganger heeft wel eens van deze ruim veertig jaar oude organisatie gehoord: de Jong Intra Vakanties. De Jong Intra is inmiddels een all-round touroperator maar begonnen als touringcarbedrijf. Daar ligt volgens ons hun specialiteit nog altijd. Vooral de goedkope busreizen Spanje zijn erg populair.De goedkope busreizen spreken veel mensen aan en het is niet verwonderlijk dat wanneer iemand hun site bezoekt ‘Spanje’ als reissuggestie staat ingevuld. Natuurlijk biedt De Jong Intra niet alleen busreizen naar Spanje, maar bijna alles Europese landen worden aangedaan. En is het te ver voor de bus? Dan is een vliegreis ook nog een prima optie.

Reizen met Flixbus: busvakantie 2.0

Flixbus is de Duitse busmaatschappij in opkomst. Het idee is simpel: mensen stippelen een route uit en kunnen op comfortabele wijze door heel Duitsland reizen. Ook landen rondom Duitsland zijn toegankelijk met de Duitse busreizen. En… Flixbus is niet duur. Sterker nog; Flixbus biedt goedkope busreizen aan tegen een scherp tarief. Het klinkt een beetje marketing, maar de waarheid liegt er niet om.

FlixBus

Het is mogelijk om naar Wenen in Oostenrijk of zelfs naar Zagreb in Kroatië te reizen, maar dat kan bijvoorbeeld niet rechtstreeks van Amsterdam of Groningen.
Het is daardoor even puzzelen welke steden er bezocht dienen te worden, voordat de reis naar die twee plaatsen door kan gaan. Doe maar richting München, dan komt het altijd goed.

Voordelen aan een busreis

De busvakantie Spanje of een ander vakantieland wordt vaak ervaren als prettig. Dit kan voor een groot deel op het conto worden geschreven van het gemak dat de toeristen hebben. Geen zorgen omdat je alles uit handen hebt gegeven (al levert dat bij sommigen ook weer zorgen op, maar die reizen vast niet met de bus). De gezelligheid in een bus speelt ook mee. Allemaal gelijkgestemde zielen in een bus op vakantie hebben ongetwijfeld een klik met elkaar, waardoor er al heel gauw contact wordt gemaakt met andere groepen of gezinnen.
De chauffeur zal onderweg vertellen over de bruine koeien aan de linkerkant (die chocolademelk geven), maar vertelt vooral over de bijzondere punten die toeristen onderweg tegenkomen. Overigens is reizen met de bus milieuvriendelijker dan met de auto of met het vliegtuig, dat u het even weet!
Toch blijft het allergrootste voordeel, zeker voor jongeren die busreizen Spanje boeken, de lagere kosten. Een busreis is nu eenmaal goedkoop. In ieder geval veel goedkoper dan een reis met het vliegtuig. En dat een vakantie goedkoop is, is voor de meeste jongeren wel een must. Van dat supermarktloon word je ook niet rijk, dus als je dan in de vakantie naar Spanje kan met de bus en de voorzieningen zijn prima, dan doe je dat toch!

Nadelen aan een busreis

Ja, er zitten ook nadelen aan een busreis naar bijvoorbeeld Spanje. Vanuit het zuiden van Nederland gerekend duurt de reis ongeveer achttien uur. En dan rijdt de bus keurig volgens schema. Maar woon je in Groningen of Zwolle, dan moet je eerst nog het hele land door om alle vakantiegangers op te pikken. Dat is zo een paar uur extra reistijd. Een buschauffeur stopt in principe vaak genoeg, maar na zoveel uren stilzitten, is het ook wel erg fijn om even de benen te strekken.
En zeker voor de lange mensen blijft het een probleem: te weinig beenruimte. Te weinig beenruimte heb je als passagier ook in het vliegtuig, maar dus ook in de bus. Je benen over de stoel voor je leggen is geen optie, want dan val je een medepassagier lastig. Dit en de lange zit zijn wat ons betreft de nadelen van een busreis naar Spanje of naar Duitsland.