Avontuurlijk Marokko

Marokko

Marokko ligt in het noorden van Afrika, bij de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan en de Straat van Gibraltar. Behalve mooie stranden, vind je indrukwekkende woestijnen, interessante dorpen en pittoreske straten.

Wat kost een reis naar Marokko

De buurlanden van Marokko zijn: Algerije, Mauritanië en Spanje. De hoofdstad van Marokko, Rabat, is minder sfeervol dan sommige andere Marokkaanse steden. Toch is een bezoek aan Rabat een aanrader. Vanaf de hoofdstad heb je een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Interessante bezienswaardigheden in Rabat zijn: de Hassantoren, het Mausoleum van Mohammed V, het stadshart met vele winkels en de Andalusische tuinen.

De steden Casablanca, Fèz en Marrakech hebben hun eigen charme. Ook deze steden zijn zeer geschikt voor een stedentrip.

Aan de kust van Marokko liggen veel aantrekkelijke badplaatsen, zoals: Agadir, Sidi Ifni en Essaouira. Wil je een combinatie maken van strand en cultuur? Dan moet je zeker naar het plaatsje Essaouira, waar je historische stadsmuren en uitkijktorens kunt zien. Het oude centrum van Essaouira is werelderfgoed.

Bijzonder om mee te maken, is een tocht door de Marokkaanse woestijn. Rijden over immense vlaktes, de zonsondergang bewonderen en naar de sterrenhemel kijken. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten.
Wat kost een reis naar Marokko

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Marokko