Verre reis Cyprus

Cyprus

Cyprus is een eiland dat in de Middellandse Zee ligt zeventig kilometer ten zuiden van Turkije, op honderd kilometer van de Syrische kust. Cyprus valt officieel onder het Midden-Oosten en kent een Grieks en een Turks deel.

Wat kost een reis naar Cyprus

Hoewel je voor een vakantie naar Turkije een visum moet aanschaffen, krijg je die voor het Turkse deel bij aankomst op Cyprus. Voor het Griekse deel is geen visum nodig. Om tussen het Turkse Noord-Cyprus en het Griekse Zuid-Cyprus te reizen is wel een geldige identiteitskaart nodig. Voor mensen die rond willen reizen op Cyprus geldt dat je het land alleen kunt verlaten vanaf het deel waarin je bent binnengekomen.

Hoofdstad Nicosia ligt precies op de grens tussen beide delen en beschikt dus ook over een Turks en een Grieks deel. Nicosia staat vol met musea, kerken, tempels en kathedralen. Karavanserai Büyük Han is net gegrepen uit een filmdecor, maar dan met eetgelegenheden.

Behalve Nicosia zijn Famagusta, Kyrenia, Larnaca en Paphos leuke plaatsen om te bezoeken. De mooiste stranden op Cyprus zijn Coral Bay in het westen en Nissi Beach in het oosten.
Wat kost een reis naar Cyprus

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Cyprus