Verre reis Filipijnen

Filipijnen

De inwoners van de Filipijnen zeggen het zelf al: "It is more fun in the Philippines!" Ze hebben gelijk. Dit land heeft namelijk, naast de ontzettend gastvrije bevolking, fantastische dingen te bieden.


Als je het nieuws in de wereld volgt, heb je misschien niet meteen de neiging om de Filipijnen als een vakantiebestemming te zien. Hoewel de meeste mensen je met open armen ontvangen, vergt het wat voorbereiding om op een prettige manier door dit land te reizen. Niet alle toeristische voorzieningen voldoen aan de standaard die wij gewend zijn. Als je hier flexibel mee omgaat en de ontwikkelingen (qua politiek en weer) blijft volgen als je op pad gaat, ontdek je ook de mooie kanten: rijstvelden, vulkanen, indrukwekkende landschappen, een prachtige onderwaterwereld en geweldige eilanden.

Meer dan zevenduizend eilanden...Hoewel de hoofdstad Manila enkele bezienswaardigheden heeft en zeker de moeite waard is om te ontdekken, kiezen de meeste reizigers ervoor om te gaan eilandhoppen. Hierbij is de keuze enorm, want de Filipijnen zijn opgebouwd uit meer dan zevenduizend eilanden. Het eiland Boracay en met name 'white beach' is al tijden een geliefde plek, zowel onder Filipino's als onder Europese toeristen. Boracay staat bekend om het uitgaansleven en de vele faciliteiten. Het toerisme wordt echter een steeds grotere uitdaging; in 2018 nam de regering zelfs het besluit om Boracay tijdelijk te sluiten zodat het eiland opgeknapt kon worden.

Dichter bij Manila, op het eiland Mindoro, ligt Puerto Galera, waar het wat rustiger is. Bij Puerto Galera kun je duiken, snorkelen én clownsvis Nemo daadwerkelijk vinden.

De Filipijnse eilanden Cebu, Bohol, Palawan en Siquijor zijn populair onder toeristen. Het minder bezochte Negros is eveneens een verrassende vakantiebestemming, met ongerepte natuurgebieden en een unieke cultuur. Bohol staat bekend om de spookdiertjes en de Chocolate Hills. Cebu wordt geroemd om het onderwaterleven: met schildpadden, vele soorten vissen en walvishaaien. Siquijor is een compact en rustig eiland waar je heerlijk kunt relaxen. Bij Palawan zijn koraalriffen en idyllische eilanden te ontdekken.

Iedere plek op de Filipijnen heeft zijn eigen charme en er is altijd wel ergens een mooi strand te vinden. Op iedere straathoek is iets interessants te zien. Dit Aziatische land verlaat je met een schat aan herinneringen.

Vakantiebestemmingen Filipijnen

Bekijk alle bestemmingen  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid
vliegtickets.nl - airmiles 9-9-14

Landinformatie

Meer  

Meer Filipijnen

Meer  

Reisverhalen

Meer  

Drie vrije weekenden in de Filipijnen

Bijna vanuit het niets krijg ik op mijn werk de vraag of ik medewerkers in het buitenland wil opleiden. "Welk buitenland dan?" vraag ik, terwijl ik aan een zuid-europese bestemming denk. Het antwoord is nogal verrassend: "De Filipijnen." Een maand later land ik met een groepje collega's in Manila. Van maandag tot en met vrijdag zijn we druk aan het werk en eigenlijk moeten we het rustig aandoen als we vrij zijn...

Verder lezen