Vakantie Reizen Filipijnen

Filipijnen

De inwoners van de Filipijnen zeggen het zelf al: "It is more fun in the Philippines!" Ze hebben gelijk. Dit land heeft namelijk, naast de ontzettend gastvrije bevolking, fantastische dingen te bieden.

Populaire Filipijnen reizen

Als je het nieuws in de wereld volgt, heb je misschien niet meteen de neiging om de Filipijnen als een vakantiebestemming te zien. Het vergt wat voorbereiding en flexibiliteit om op een prettige manier door dit land te reizen. Belangrijk is om vooral de weerberichten en de politieke ontwikkelingen in de gaten te houden. Toch is het niet moeilijk om de vele mooie kanten van de Filipijnen te ontdekken.
Rijstvelden, vulkanen, indrukwekkende landschappen, de tropische zon, mooie stranden, een prachtige onderwaterwereld, vriendelijke mensen en meer dan zevenduizend eilanden…


Hoewel de hoofdstad Manila enkele bezienswaardigheden heeft en zeker de moeite waard is om te ontdekken, kiezen de meeste reizigers ervoor om te gaan eilandhoppen. Met meer dan zevenduizend eilanden is de keuze enorm.

Dichter bij Manila, op het eiland Mindoro, ligt Puerto Galera, waar je heerlijk kunt bijkomen van alle indrukken die je in de drukke hoofdstad hebt opgedaan.. Bij Puerto Galera kun je duiken, snorkelen én clownsvis Nemo daadwerkelijk vinden.

De Filipijnse eilanden Cebu, Bohol, Palawan en Siquijor zijn populair onder toeristen. Het minder bezochte Negros is eveneens een verrassende vakantiebestemming, met ongerepte natuurgebieden en een unieke cultuur. Bohol staat bekend om de spookdiertjes en de Chocolate Hills. Cebu wordt geroemd om het onderwaterleven: met schildpadden, vele soorten vissen en walvishaaien. Siquijor is een compact en rustig eiland waar je heerlijk kunt relaxen. Bij Palawan zijn koraalriffen en idyllische eilanden te ontdekken.

Het eiland Boracay en met name 'white beach' is al tijden een geliefde plek, zowel onder Filipino's als onder Europese toeristen. Boracay staat bekend om het uitgaansleven en de vele faciliteiten. In 2018 werd dit populaire eiland tijdelijk gesloten voor een grootse renovatie. Hierdoor heeft de natuur meer ruimte gekregen.

Iedere plek op de Filipijnen heeft zijn eigen charme en er is altijd wel ergens een mooi strand te vinden. Op iedere straathoek is iets interessants te beleven. Dit Aziatische land verlaat je met een schat aan herinneringen.

Vakantiebestemmingen Filipijnen

Bekijk alle bestemmingen  
Populaire Filipijnen reizen

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Populaire Filipijnen reizen

Meer Filipijnen

Meer  

Reisverhalen

Meer  
Hoera, we zijn in de Filipijnen! Wat nu?

Hoera, we zijn in de Filipijnen! Wat nu?

Vandaag maken René en ik de oversteek van Hongkong naar de Filipijnen. In de hoofdstad Manila hebben we afgesproken met een groep Filipijnse vrienden. Daarna hebben we ruim twee weken de tijd om de rest van de Filipijnen te zien. We hebben de keuze uit ruim zevenduizend eilanden...

Verder lezen