Verre reis Filipijnen

Filipijnen

De inwoners van de Filipijnen zeggen het zelf al: "It is more fun in the Philippines!" Ze hebben gelijk. Dit land heeft namelijk, naast de ontzettend gastvrije bevolking, fantastische dingen te bieden.


Als je het nieuws in de wereld volgt, heb je misschien niet meteen de neiging om de Filipijnen als een vakantiebestemming te zien. Hoewel de meeste mensen je met open armen ontvangen, vergt het wat voorbereiding om op een prettige manier door dit land te reizen. Niet alle toeristische voorzieningen voldoen aan de standaard die wij gewend zijn. Als je hier flexibel mee omgaat en de ontwikkelingen (qua politiek en weer) blijft volgen als je op pad gaat, ontdek je ook de mooie kanten: rijstvelden, vulkanen, indrukwekkende landschappen, een prachtige onderwaterwereld en geweldige eilanden.

Meer dan zevenduizend eilanden...Hoewel de hoofdstad Manila enkele bezienswaardigheden heeft en zeker de moeite waard is om te ontdekken, kiezen de meeste reizigers ervoor om te gaan eilandhoppen. Hierbij is de keuze enorm, want de Filipijnen zijn opgebouwd uit meer dan zevenduizend eilanden. Veel vakantiegangers trekken naar het eiland Boracay, naar het gedeelte 'White Beach' waar je, de naam zegt het al, een wit strand aantreft. Er is een boulevard aangelegd waar van alles te doen is. Boracay biedt een prima uitgaansleven, maar is ook erg toeristisch.

Dichter bij Manila, op het eiland Mindoro, ligt Puerto Galera, waar het wat rustiger is. Bij Puerto Galera kun je duiken, snorkelen én clownsvis Nemo daadwerkelijk vinden.

Onder toeristen zijn de eilanden Cebu, Bohol en Palawan populair. Deze eilanden bieden, behalve prachtige stranden, een ongerepte natuur. Bohol staat bekend om de spookdiertjes en de 'Chocolate Hills'. In de zee bij Cebu leven walvishaaien die je van dichtbij kunt bewonderen. Vanuit Palawan kun je naar vele andere mooie eilanden reizen.

Vakantiebestemmingen Filipijnen

Koningaap - Groepsreizen en Familiereizen

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  

Meer Filipijnen

Meer  

Reisverhalen

Meer  

Drie vrije weekenden in de Filipijnen

Bijna vanuit het niets krijg ik op mijn werk de vraag of ik medewerkers in het buitenland wil opleiden. "Welk buitenland dan?" vraag ik, terwijl ik aan een zuid-europese bestemming denk. Het antwoord is nogal verrassend: "De Filipijnen." Een maand later land ik met een groepje collega's in Manila. Van maandag tot en met vrijdag zijn we druk aan het werk en eigenlijk moeten we het rustig aandoen als we vrij zijn...

Verder lezen  
vliegtickets.nl - airmiles 9-9-14