Veelzijdig Negros

Negros

Aan het eiland Negros denk je niet meteen als je de Filipijnen bezoekt. Toch is Negros een veelzijdige vakantiebestemming die je niet mag missen. Je ziet meren, prachtige natuurgebieden, rijstvelden, een rijk onderwaterleven, stranden en charmante steden. Negros is het best bewaarde geheim van de Filipijnen.

Voor iedereen wat wils, prima bereikbaar en toch onontdekt: dat is Negros.

In het noorden vind je het levendige Bacolod dat bekend staat bekend als de 'stad van de glimlach'. Dumaguete ligt in het zuidwesten van Negros en heeft als bijnaam: 'The City of Gentle People'. Beide motto's zeggen veel over de mentaliteit van de Filipino's. Sowieso is het moeilijk om een chagrijnige local tegen te komen in de Filipijnen, maar op Negros lijken de stedelingen toch nog meer relaxed te zijn.

Dumaguete is een vriendelijke universiteitsstad met een gemoedelijke boulevard en interessante musea. Opdringerige taxi-chauffeurs zul je weinig aantreffen; wel ervaar je een overdosis aan tricycles en jeepneys.

Bij de haven van Dumaguete kun je eenvoudig oversteken naar andere Filipijnse eilanden zoals Cebu, Siquijor en zelfs Bohol. Daarnaast kun je prima en betaalbaar met het openbaar vervoer – zoals de Ceres Bus en de tricycle – doorreizen naar andere mooie bestemmingen op Negros. Bijvoorbeeld richting de Casaroro Falls waar je weinig andere toeristen aantreft. Of naar Bais, waar je dolfijnen kunt spotten.

Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan Apo Island: een prachtige duiklocatie met zeeschildpadden. Vlak bij Dumaguete, midden in de bergen, vind je de Twin Lakes: minder goed bereikbaar dan de andere hoogtepunten in Negros, maar wonderschoon.

Negros beschikt over meerdere troeven. Je komt hier diverse en ongerepte landschappen tegen, de duiklocaties zijn prachtig en de sfeer is gemoedelijk. Eigenlijk is het onvoorstelbaar dat de meeste toeristen ervoor kiezen om dit eiland over te slaan. Natuurlijk: op de Filipijnen vind je ontzettend veel fantastische locaties, maar stiekem behoort Negros tot de allermooiste eilanden.

Onontdekt Negros

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Meer Negros

Meer