Dumaguete

Dumaguete is een levendige universiteitsstad in het zuiden van het Filipijnse eiland Negros en heeft als bijnaam 'City of gentle people'. Deze stad bevat veel groen en staat bekend om haar gemoedelijke sfeer. Er is veel te doen. Ook kun je vanuit Dumaguete makkelijk doorreizen naar andere Filipijnse trekpleisters.

De ligging van Dumaguete is gunstig, vlakbij luchthaven Sibulan en bij de haven. Hierdoor kun je met bus, boot of vliegtuig prima doorreizen naar allerlei Filipijnse bestemmingen. Bijvoorbeeld naar de eilanden Cebu en Siquijor. Ook kun je vanuit Dumaguete een dagtocht maken naar andere indrukwekkende bezienswaardigheden op Negros, zoals Apo Island, de Twin Lakes en de Casaroro Falls.

In de stad Dumaguete kun je je op een goedkope manier verplaatsen, met een typische vorm van Filipijns vervoer: de tricycle of jeepney. Aan zee vind je de lange Rizal Boulevard die verrassend genoeg aan Barcelona doet denken: als je hier wandelt, waan je je in Spanje. Andere bezienswaardigheden in Dumaguete zijn: Silliman University en het bijbehorende universiteitsmuseum, de Spaanse Kathedraal St. Catherine of Alexandria, de Dumaguete Belfry (een uitkijktoren die voor het jaar 1800 werd gebouwd) en de lokale markt.

Voor rokers kan Dumaguete overigens een uitdaging zijn. Deze stad is namelijk rookvrij: roken in publieke ruimtes is verboden. Verder is Dumaguete vooral een studentenstad. Hierdoor vind je, bijvoorbeeld aan de Rizal Boulevard, allerlei uitgaansgelegenheden en restaurants.

Als je in het juiste seizoen naar Dumaguete gaat, is het weer fantastisch. Daarnaast zijn de inwoners van Dumaguete ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Kortom: in Dumaguete zijn alle ingrediënten aanwezig voor een mooie zonvakantie.

Ontdekken in Dumaguete

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid