Apo Island

Excursies in Dumaguete

Apo Island

Apo Island is een Filipijns natuurreservaat van ongeveer 72 hectare, met groene landschappen en een rijk onderwaterleven. Tijdens het snorkelen kun je hier grote zeeschildpadden tegenkomen.

Apo Island bezoek je om het rijke onderwaterleven: duiken en snorkelen zijn absoluut aan te raden. Ook is het mogelijk om rond het eiland te varen met een boot die een glazen bodem bevat. Je ontdekt koraalriffen, vele vissen en schildpadden. Apo Island is een compact eiland dat je lopend kunt verkennen. Vanaf de vuurtoren heb je een mooi uitzicht over het strand en de boten op zee.

Vanuit de universiteitsstad Dumaguete is Apo Island goed bereikbaar. Als je in Dumaguete de gele Ceres bus neemt, stap je uit in de plaats Malatapay. Ook interessant om te weten: iedere woensdag wordt in Malatapay een markt gehouden. Het kan interessant zijn om op die markt een kijkje te nemen.

In Malatapay is het mogelijk om een tricycle te nemen naar de haven, maar eigenlijk is die afstand ook prima lopend af te leggen. Bij de haven van Malatapay kun je een reguliere boot nemen naar Apo Island (300 PhP voor een enkele reis), maar zo'n boot heeft geen duidelijk vaarschema. Het kan daarom handig zijn om zelf een boot te regelen (vanaf ca 2500 PhP voor een retour). Als je dit met meerdere reizigers doet, kun je deze kosten delen. Eenmaal aangekomen op Apo Island moet je je laten registreren en entree betalen voor het eiland.

Als je vanuit Malatapay naar Apo Island vaart, houd er dan rekening mee dat je door het water moet waden om op de boot te komen. Ook kun je nogal nat worden tijdens de vaart. Spullen die niet nat mogen worden, kun je laten opbergen in een speciaal gedeelte in het dek. Vergeet ook niet om met de kapitein af te spreken wanneer je weer opgepikt moet worden voor de terugreis.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om op Apo Island te overnachten bij het Apo Island Beach Resort. Zo'n verblijf is basic, maar een bijzondere ervaring: stroom is niet altijd aanwezig op het eiland.

Waar moet je op letten als je naar Apo Island wilt gaan?

Om de natuur rondom Apo Island te beschermen, worden dagelijks een beperkt aantal mensen toegelaten. Vol is dus vol. Als het waait, is duiken niet altijd mogelijk en kun je niet rondom het eiland varen. Aan de kust zijn speciale gedeeltes afgezet; op deze plekken kun je snorkelen. Hiervoor moet je een extra bedrag betalen (naast de reguliere toegangsprijs van Apo Island). De kans dat je tijdens het snorkelen één of meerdere schildpadden ontmoet is overigens vrij groot.

Ontdekken in Dumaguete

Meer  

Apo Island, Dumaguete

Meer Excursies ontdekken in Negros

Meer