Twin Lakes

Excursies in Dumaguete

Twin Lakes

De plaats Sibulan ligt vlakbij Dumaguete en is vooral bekend geworden door de luchthaven. In de omgeving van Sibulan zijn de idyllische Twin Lakes te vinden. Alhoewel: vinden? Vreemd genoeg zijn veel toeristen en Filipino's niet op de hoogte van het bestaan van deze wonderschone meren, gelegen in een vulkaanlandschap.

Aan de naam Balinsasayao Twin Lakes National Park kan het in ieder geval niet liggen: op deze plek moeten wel Twin Lakes te zien zijn. Toch blijven de Twin Lakes voor veel mensen verborgen. Niet iedere Filipino blijkt deze plek te kennen als je ernaar vraagt. Aangezien de Filipino's zelf ook graag mooie bezienswaardigheden opzoeken, is dit nogal opvallend.

Waarschijnlijk heeft de opmerkelijke ligging bij een vulkaan ermee te maken dat de Twin Lakes niet massaal zijn ontdekt. Er is geen openbare weg die naar dit natuurfenomeen leidt. Ga je met het openbaar vervoer naar de Twin Lakes, dan is het even opletten.

Tip: vraag de medewerker van de bus of je een seintje kunt krijgen wanneer je moet uitstappen.
In de omgeving van Sibulan is een afslag richting de bergen en dat punt is te herkennen aan een bord dat verwijst naar de Twin Lakes. Op deze plek word je opgewacht door een groep chauffeurs. Deze mensen kunnen je naar boven brengen met een habal-habal: een typisch Filipijns vervoermiddel.

Met de habal-habal of 4WD naar Twin Lakes?

Doordat de weg steil omhoog gaat, is het onmogelijk om met het reguliere vervoer de Twin Lakes bezoeken. Een habal-habal is een motor met een extra grote zit, waardoor meerdere mensen achterop kunnen. Dit vervoermiddel biedt daarom voor de meeste mensen uitkomst en levert een avontuurlijke rit op, echter: je zit dan wel een behoorlijke tijd achterop een motor, op ruige wegen en in de brandende zon. Pas de kleding hierop aan en smeer je goed in. Wil je liever niet met een habal-habal reizen, dan is het aan te raden om een chauffeur met een 4-wheel drive auto van tevoren te regelen (eventueel via een tourbureau of accommodatie).

Tijdens de rit slinger je door een groen landschap, vol zwarte rotsen en prachtige vergezichten. De donkergroene Twin Lakes bevinden zich bij de uitgedoofde vulkaan Cuernos de Negros. Als je aankomt in dit natuurpark, moet je je laten registreren en entree betalen. Vergeet daarbij niet om een kijkje te nemen bij het nabijgelegen meer: ook dit meer is prachtig. Vervolgens ga je naar de Twin Lakes, waar je kunt wandelen door de omgeving of een boottocht over het eerste meer kunt maken. Vanaf een uitzichtpunt kun je beide meren tegelijkertijd bewonderen.

De Twin Lakes zijn magisch om te zien en liggen bovendien in een spectaculair vulkaanlandschap. Je zou verwachten dat massa's toeristen op dit gebied afkomen, maar het tegendeel is waar. De meren blijven geheimzinnig, als een verborgen parel in Negros.

Ontdekken in Dumaguete

Meer  

Twin Lakes, Dumaguete

Meer Excursies ontdekken in Negros

Meer