Avontuurlijk Namibië

Namibië

Namibië ligt in het zuidelijke deel van Afrika en grenst aan Zuid-Afrika, Zambia, Botswana en Angola. De natuur van dit land is indrukwekkend: met watervallen, canyons, zandduinen en wildparken.

Wat kost een reis naar Namibië

De hoofdstad van Namibië is Windhoek. Windhoek is een compacte stad die veel Duitse kenmerken bevat, zoals: de Lutherse kerk (Christuskirche), een Duits fort en het Tintenpalast ('inktpaleis').

Namibië heeft talloze bezienswaardigheden. Spectaculair zijn de immense zandduinen in de Sossusvlei, waar de kleur van het zand lijkt te veranderen als de zon ondergaat. Heel wat anders is de plaats Cape Cross dat bekend staat om de tienduizenden zeerobben die bij de kust leven. In het najaar jagen jakhalzen op de jongen van deze robben.

In Namibië vind je veel historie en cultuur terug. Bij Brandberg, de hoogste berg van Namibië, ontdek je de White Lady: een rotstekening van minstens tweeduizend jaar geleden. Bij de bron Twijfelfontein zijn honderden prehistorische rotstekeningen gevonden. In het noorden leven de Himba: een rondtrekkende bevolkingsgroep die vooral leeft van veeteelt, landbouw en toerisme.

Natuurliefhebbers raken ongetwijfeld onder de indruk van de Epupa watervallen, aan de Kunene Rivier. Deze watervallen vormen een groot contrast met de zeer droge omgeving. Etosha is een groot wildpark: een zoutvlakte waar slechts af en toe neerslag is. Het gebied wordt omringd met velden, struiken en bossen. Bijzonder is dat je in Etosha grote groepen dieren aantreft. Je kunt dus op zoek gaan naar de Big Five. Alhoewel? De buffel zie je niet in Etosha, omdat deze meer water nodig heeft om te kunnen overleven. Wel leven er leeuwen, olifanten, luipaarden en neushoorns. Een paar dagen per jaar, als er een ondiep laagje water in de zoutpan ligt, zie je flamingo's en andere prachtige watervogels.

Namibië is een land dat zelfs de meest kritische vakantiegangers verrast.

Vakantiebestemmingen Namibië

Wat kost een reis naar Namibië

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Namibië

Meer Namibië

Meer  

Reisverhalen

Meer  
Sunrise til Sunset...

Sunrise til Sunset...

Nadat ik de slaap en het zand uit m'n ogen heb gewreven bij de zonsopkomst bovenop DUNE 45 vervolg ik mijn reis naar "Fish River Canyon". Na de Grand Canyon is dit de nr. 2 grootste canyon ter wereld. (En dat is dus echt een groot gat in de grond!)

Verder lezen  
Namib Desert Camp

Namib Desert Camp

Vanuit Swakop vervolgen we onze reis in zuidelijke richting, op weg naar de allergrootste rooie zandduinen ter wereld. Onderweg verandert het landschap van maanachtig naar zandduin naar rotsen en bergen en weer naar woestijn.

Verder lezen