Vliegreis Guatemala

Guatemala

Guatemala is een land in Midden-Amerika dat grenst aan Mexico, Belize, Honduras en El Salvador. Guatemala heeft zowel een kustlijn langs de Caribische Zee als bij de Stille Oceaan.

Wat kost een hotel in Guatemala

Guatemala is een diverse land met bergen en vulkanen, maar ook met grote vlakten akkerbouw in de lage gebieden. Het noorden van het land bestaat uit bijna alleen maar oerwoud, waar de beroemde Mayaruïnes van Tikal te zien zijn.

In Guatemala spreekt men Spaans en Guatemala-stad is met bijna drie miljoen inwoners de hoofdstad. In het land leven tussen de vijftien en de zestien miljoen inwoners. Guatemala is uitermate geschikt voor een rondreis. Begin je reis in het pittoreske Antigua, ga langs het met vulkanen omringde en gigantische meer Atitlan, en bezoek Lanquin waar een groot aantal natuurlijke poelen in de buurt zijn.

Het eiland Flores met zijn gekleurde huizen is de geschikte uitvalsbasis voor een bezoekje aan de voormalige Mayatempels van Tikal. Onderweg naar hoofdstad Guatemala-stad kom je langs het rustieke Livingston met zijn overweldigende natuur en de rivier Rio Dolce. Schitterend! De hoofdstad is sowieso een aanrader voor een verblijf van een paar dagen.

Wat kost een hotel in Guatemala

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Guatemala