Vakantie Nederland

Nederland

Nederland en zon: dat lijkt geen gouden combinatie. Maar eerlijk is eerlijk: ook ons land heeft zonnige dagen en je hoeft echt niet ver te reizen om mooie dingen te zien.

SNP Rondreizen
Steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam hebben weinig introductie nodig en zijn populair onder buitenlandse toeristen. Nederland heeft echter veel meer te bieden dan windmolens, tulpen en Amsterdamse grachten. Maastricht, Nijmegen, Den Bosch en Utrecht zijn mooie bestemmingen voor een stedentrip en datzelfde geldt voor Leeuwarden (Culturele Hoofdstad van Europa in 2018) en Groningen.

Het noordelijke Groningen lijkt voor de meeste mensen ver weg, maar deze universiteitsstad wordt steeds vaker bezocht door toeristen. In tegenstelling tot veel andere Nederlandse steden, kun je in Groningen tot 's ochtends vroeg uitgaan. Hier is de sfeer relaxed en er is bijna altijd wat te beleven. Popliefhebbers bezoeken in januari het evenement Eurosonic Noorderslag, waar alle belangrijke artiesten optreden.

In Groningen vind je fijne musea en prachtige parken. Een belangrijk park is het Noorderplantsoen, waar jaarlijks (de laatste dagen van augustus) het Noorderzon Festival plaatsvindt. Vanuit Groningen kun je een excursie ondernemen naar het waddeneiland Schiermonnikoog: een compact eiland met natuur en strand. Als je in Nederland op vakantie gaat, is het dus zeer de moeite waard om een kijkje te nemen in het noorden.
Busreizen 728x90

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid
Reisnieuws Meer  
☀️ Op stedentrip in Nederland? Bekijk Amsterdam aanbieding!

30-06-2018 Het is zomer: voor de meeste mensen de hoogste tijd om op reis te gaan. Amsterdam staat bekend als een veelzijdige stad en ligt voor de meeste Nederlanders heerlijk dichtbij. Een overnachting boeken is niet altijd eenvoudig, omdat jaarlijks veel medetoeristen afreizen naar Amsterdam. Daar komt deze zomer verandering in. Verder lezen  


Landinformatie

Meer