Vlissingen

Wandelen langs een prachtige boulevard, luisteren naar de zee en genieten van de ruimte op het strand. Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch bevat de havenstad Vlissingen al deze ingrediënten.

Als je over de langste zeeboulevard van Nederland struint en uitkijkt over de Westerschelde, waan je je in Scheveningen in plaats van aan de Zeeuwse kust. Het is dan ook niet moeilijk om in Vlissingen een vakantiegevoel te krijgen.

Al het goede van de zee

Met een beetje geluk heb je in Vlissingen prachtig weer, zelfs als de weersvoorspellingen voor Nederland wat minder gunstig lijken. Aan de boulevard kun je je prima vermaken. Er zijn verschillende restaurants en terrasjes met uitzicht op zee. Terwijl je geniet van verse vis, heb je uitzicht op de vele schepen die dagelijks voorbij varen.

De stad heeft diverse bezienswaardigheden. In het muZEEum wordt de geschiedenis van Vlissingen verteld. Een indrukwekkende locatie aan de dijk is Uncle Beach: dit is een herdenkingsplek voor de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Ook in de Oranjemolen, meestal open op de vrijdag, is een expositie te zien over de Tweede Wereldoorlog. Deze molen aan de Oranjedijk is via de binnenkant te beklimmen.

Cultuur en geschiedenis

Houd je van culturele activiteiten, dan zit je helemaal goed in Vlissingen. Begin juli vindt hier namelijk Festival Onderstroom plaats: drie dagen theater op straat en muziek aan zee.

Aan de lange boulevard is veel te ontdekken: onder meer een beeld van Michiel de Ruyter, rijksmonument de Gevangentoren (tegenwoordig een café-restaurant) en een roestvrij stalen bank van maar liefst 122 lang. Hier vind je dus altijd een zitplaats. Helemaal aan de andere kant van de boulevard, op de Nolledijk, is een windorgel gemaakt.Is het nodig om een verre reis te maken om een vakantiegevoel te krijgen? Niet echt: je kunt gewoon naar Vlissingen.
Huur een fiets en geniet van de omgeving. Als je de trein pakt, kun je binnen acht minuten in Middelburg zijn. Een uitstapje naar het populaire Domburg is zeker de moeite waard, mits je het niet erg vindt om veel mede-toeristen om je heen te hebben. Als je meer rust wilt, kun je beter in Vlissingen blijven.

Vlissingen zou makkelijk een mega-toeristisch oord kunnen zijn, maar lijkt zichzelf te blijven: gemoedelijk en relatief rustig. Meer heb je niet nodig.

Overnachten in Vlissingen

Vergeleken met veel andere steden in Zeeland kun je in Vlissingen voor een redelijke prijs overnachten. Tijdens de zomermaanden kunnen de prijzen echter oplopen. Dat hangt natuurlijk ook af van de locatie: een hotelkamer met uitzicht op zee pakt meestal duurder uit dan een pension buiten het centrum.

Kamperen is eveneens een mogelijkheid. De mogelijkheden lijken eindeloos. Hieronder zijn twee verschillende accommodaties uitgelicht die hun eigen bezoekers trekken.

Amadore Hotel Restaurant Arion

Het is prachtig als je vanuit het hotel meteen de boulevard op kunt lopen. Dat is mogelijk bij het Amadore Hotel Restaurant Arion. Dit 4-sterrenhotel is van alle gemakken voorzien, zoals extra lange bedden, een fitnesscentrum, twee restaurants en een sauna.

Amadore Hotel Restaurant Arion wordt geroemd om de goede service. Een ander groot voordeel is de perfecte ligging: dicht bij zee én vlak bij het centrum van Vlissingen. Tip: vraag om een kamer met zeezicht.

B&B Gebr. de Muynck

B&B Gebr. de Muynck, dat ook bekend staat onder Bed & Breakfast Vlissingen, biedt een betaalbaar verblijf. Deze locatie moet het niet hebben van een luxueuze uitstraling of een gunstige ligging – het is ruim een kwartier lopen naar het strand – maar is allesbehalve standaard te noemen. Tevens is dat de charme: hier word je niet behandeld als 'de zoveelste hotelgast'.

De benzinepomp bij de ingang verraadt al een beetje dat B&B Gebr. de Muynck een opmerkelijke geschiedenis heeft. In het verleden was op deze plek een garagebedrijf gevestigd waar drie broers jarenlang actief waren als automonteur. Uiteindelijk hebben zij deze garage om weten te toveren naar een Bed & Breakfast waar iedere bezoeker hartelijk wordt ontvangen.

Alles wordt prima verzorgd door de broers en het is zeker aan te raden om 's ochtends een ontbijtje te halen in de eetzaal. Ook handig als je met de auto komt: naar een benzinepomp hoef je niet meer te zoeken en je kunt gratis bij de B&B parkeren.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid