In het noorden van Nederland vind je de universiteitsstad Groningen. In Groningen en omgeving is de sfeer relaxed. Ook in de late uurtjes valt hier veel te beleven.

Hoewel Groningen voor veel Nederlanders ver weg lijkt, wordt deze stad steeds vaker ontdekt door toeristen uit de hele wereld. Dat is niet voor niks: Groningen is een verrassend veelzijdige stad.

Voor het beste uitzicht trotseren actievelingen de smalle trap van d'Olle Grieze; oftewel de Martinitoren. De rondvaartboot is een andere optie om de stad te bekijken. Aangezien Groningen een overzichtelijk centrum heeft, kun je deze stad ook prima wandelend ontdekken.

De stad waar altijd wat te doen is
Groningen lijkt nooit te slapen. In tegenstelling tot veel andere Nederlandse steden kun je hier tot 's ochtends vroeg uitgaan. De bekendste plek om te stappen is de Grote Markt. In de Poelestraat of Gelkingestraat kun je ook in de latere uren terecht.

Groningen staat daarnaast bekend als muziekstad. Popliefhebbers bezoeken in januari het evenement Eurosonic Noorderslag, waar alle belangrijke artiesten optreden. Een concert bijwonen in Vera of Simplon is eveneens een mooie ervaring.

Verder zijn in de stad fijne musea en prachtige parken te bewonderen. Het Groninger Museum, een kleurig gebouw vlak bij het station, is een begrip en heeft een interessante collectie.

Vooral op zonnige dagen zijn Groningers te vinden in het Noorderplantsoen. Hier vindt jaarlijks (de laatste dagen van augustus) het Noorderzon Festival plaats. Het Stadspark wordt steeds belangrijker voor grootschalige evenementen.
Een koninklijk verblijf
Een bezoek aan de Prinsentuin is ook een aanrader. Dit is een prachtig aangelegde tuin in de binnenstad. Vlak bij deze tuin vind je hotel Prinsenhof, waar je letterlijk als een vorst(in) kunt slapen. Koning Willem Alexander en koningin Màxima zijn je al voorgegaan…

Als je graag shopt, kun je natuurlijk in de Herestraat gaan kijken. Hier zijn de grote ketens vertegenwoordigd. Sla de Folkingestraat en de Zwanestraat niet over: hier vind je de wat kleinere, meer persoonlijke winkels.

Vanuit Groningen kun je een excursie ondernemen naar het waddeneiland Schiermonnikoog: een compact eiland met natuur en strand. Hier kun je heerlijk fietsen.In Groningen zelf kun je overigens ook mooie fietstochten ondernemen, bijvoorbeeld naar natuurgebied De Onlanden. Of naar Kardinge, dit natuurgebied vind je in het noorden van de stad.

Het is absoluut de moeite waard om Groningen en de regio daaromheen – ook wel de Ommelanden genoemd – te bezoeken. Hier zijn alle voorwaarden voor een mooie vakantie aanwezig.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid