Nationaal Park Schiermonnikoog

Schiermonnikoog

Voor een zonvakantie in eigen land is het waddeneiland Schiermonnikoog een prachtige bestemming. Goed voor een dagje uitwaaien aan zee, maar zeker ook om een aantal dagen te verblijven.


Huur een fiets en verken Nationaal Park Schiermonnikoog. Het vogelrijke kweldergebied is buiten het broedseizoen een goed toegankelijk wandelgebied. In de kwelder liggen de bakens van de Kobbeduinen en het Willemsduin. Dit zijn driehoekige bouwsels die vroeger de schepen op het wad hun weg wezen.

Op Schiermonnikoog is er maar één dorp, namelijk het gelijknamige Schiermonnikoog. Aansluitend op de boot zijn busverbindingen naar het dorp en op de pier is ook een fietsenverhuur. In de authentieke setting is het heerlijk bijkomen op een terrasje of in de diverse cafés of restaurants. De Tox Bar is dé plek voor elk moment van de dag. Nu is het ook een eetcafé, maar de afgelopen veertig jaar de plek voor jongeren om te stappen.

Verblijven op Schiermonnikoog

Op verschillende plekken op Schiermonnikoog zijn campings, groepsaccommodaties, bungalows en kampeerboerderijen te vinden.

Camping Seedûne ligt op loopafstand van het dorp Schiermonnikoog, midden in de duinen op nog geen 500 meter van het strand. De ideale plek om je tent neer te zetten en te genieten! Kamperen op Schiermonnikoog betekent gevoel van rust, ruimte en complete vrijheid.


Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid