Vliegreis Mexico

Mexico

Mexico ligt in Noord-Amerika en grenst aan de Verenigde Staten, Belize en Guatemala. Mexico staat erom bekend dat het een kindvriendelijke vakantiebestemming is. Logisch, want wie lust er nou geen taco's en tortilla's?

Wat kost een reis naar Mexico

Voor iedere leeftijd is er in Mexico genoeg te ontdekken: stranden, Maya tempels, een rijke cultuur en een unieke sfeer. Reisorganisaties hebben soms de neiging om hoofdstad Mexico-city over te slaan. Niet terecht, want in deze levendige stad is van alles te zien.

In het historistische centrum van Mexico-city ontdek je Templo Mayor (een Azteekse tempelpiramide), het Nationaal Paleis en de Spaanse Kathedraal. Liefhebbers van grote gebouwen gaan naar de Torre Mayor; de hoogste wolkenkrabber van Latijns-Amerika. Een andere interessante plek in Mexico-city is het park Chapultepec dat op een heuvel ligt. Buiten Mexico-city ligt het tempelcomplex Teotihuacán: een mysterieus gebied, vol indrukwekkende piramides.Een prachtig natuurgebied is Celestún wat aan de Golf van Mexico ligt. Hier leven grote watervogels als reigers, albatrossen en pelikanen. In het park Kolem Jaa zie je de jungle van dichtbij en ontdek je immense watervallen.

De watervallen van Agua Azul zijn eveneens prachtig, maar vrij toeristisch. Het water kleurt intens blauw en bij de lagere gedeeltes is het mogelijk om te zwemmen.

Mexico heeft veel mooie stranden. Playa del Carmen is beroemd, mede doordat het veel mogelijkheden biedt voor de watersport. Je hebt hier fijne gelegenheden om te snorkelen. Heerlijk zonnen of niks doen kan natuurlijk ook op Playa del Carmen, met alle luxe resorts. Je bent tenslotte niet voor niks op vakantie.
Wat kost een reis naar Mexico

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Mexico