Ontdek Israël

Israël

Israël trekt ieder jaar steeds meer bezoekers. Dit land in het Midden-Oosten heeft dan ook veel te bieden: een indrukwekkende historie, fijne stranden, prachtige landschappen en fijne temperaturen.

Wat kost een hotel in Israël

Israël is een smal land in het werelddeel Azië. Israël grenst aan de Rode Zee en de Middellandse Zee. De buurlanden zijn Jordanië, Egypte, Syrië en Libanon. De Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever vallen onder het grondgebied van Palestina. Palestina wordt echter niet als staat erkend door Israël, wat de nodige onrust kan geven bij de grensgebieden. Ook over de hoofdstad Jeruzalem, één van de meest historische steden van de wereld, is onenigheid.

Van politieke spanningen merk je over het algemeen weinig als je verblijft op een van de Israëlische stranden bij de Middellandse Zee. Wil je een stedentrip en een verblijf aan het strand combineren, dan is Tel Aviv dé ideale bestemming. Het levendige Tel Aviv staat bekend om het uitgaansleven, een divers winkelaanbod, de mix van westerse en Arabische culturen en de fraaie, witte bebouwing in het stadscentrum dat tevens werelderfgoed is.

Een mooi plekje om te bezoeken, tussen Tel Aviv en de plaats Haiva, is de kustplaats Ceasarea: gesticht door koning Herodes de Grote. Behalve mooie stranden, vind je in Ceasarea allerlei historische vindplaatsen.

Een woestijnexcursie kun je ondernemen in het zuiden van Israël, waar de Negev-woestijn ligt. Tijdens zo'n woestijnexcursie is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan een bedoeïenendorp.

In het noorden van Israël vind je weer een heel ander landschap. Een mooie plek is het Meer van Tiberias, dat een belangrijke rol heeft in de Bijbel. Daarnaast staat dit meer bekend om de warmwaterbronnen, die een geneeskrachtige werking zou hebben.

Kuren is natuurlijk ook mogelijk in het extreem zoute water van de Dode Zee, al bezoeken de meeste mensen deze plek omdat je zo makkelijk in het water blijft drijven.
Wat kost een hotel in Israël

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Israël