Avontuurlijk Kaapverdië

Kaapverdië

Kaapverdië is een eilandengroep bestaande uit vulkanen die ter hoogte van de Senegal aan de westkust van Afrika ligt. Kaapverdië, ook wel de Kaapverdische Eilanden genoemd, is oorspronkelijk van de Portugezen, maar sinds 1975 onafhankelijk.

Wat kost een reis naar Kaapverdië

Portugees is er wel de voertaal. De eilandengroep bestaat uit twaalf eilanden en kent in Praia de hoofdstad, die op het eiland Santiago ligt, een van de zuidelijke eilanden. Voor de voetballiefhebbers: de Portugees Nani is geboren in Praia.

Zeven van de twaalf eilanden beschikt over een eigen luchthaven, terwijl alle eilanden onderling per boot te bereiken zijn. Eilandhoppen is sowieso een goed idee tijdens een vakantie naar Kaapverdië. Ook cruises doen de Kaapverdische Eilanden aan.

Verblijven op een van de eilanden is ook een prima optie, zeker voor mensen die heerlijk tot rust willen komen. Op Santiago, Fogo, Boa Vista en Sao Vicente is het meest te doen. De vulkaan Pico de Fogo (op het eiland Fogo) is met 2829 meter het hoogste punt van de eilandengroep. De vulkaan barstte voor het laatst in 1675 uit.
Wat kost een reis naar Kaapverdië

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Kaapverdië