Vliegreis Chili

Chili

Chili is het langste land van Zuid-Amerika en vormt voor een groot deel de westkust van het continent. Ook kent Chili het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika, net wat verder dan Argentinië.

Wat kost een hotel in Chili

Cabo de Hornos is de zuidelijkste plaats. Doordat het land zo lang is, is het ook heel divers. Hoofdstad Santiago ligt ergens in het midden tussen het Chileense kustgebergte en de Andes, de bergketen van zo’n 7000 kilometer lang.

In de Andes is bijvoorbeeld geiserveld El Tatio een populaire bezienswaardigheid. El Tatio ligt vlak bij de gortdroge Atacamawoestijn, met die typische gebroken ondergrond. Meer in het zuiden ligt het Nationaal Park Torres del Paine bestaande uit bergen, gletsjers, meren en rivieren. De witgrijze krijtrotsen vormen een bijzonder beeld. Ook bijzonder is Paaseiland.
Vanaf hoofdstad Santiago kun je in vijf uur naar Paaseiland vliegen. Het eiland met de typische Moai; de metershoge stenen mensenhoofden.
Via de Route Carretera Austral kom je trouwens in het zuiden van Chili. Een 1200 kilometer lange weg loopt van het gelijknamige dorpje naar Villa O’Higgings. Als je helemaal doorrijdt naar het zuiden van Chili eindig je in Vuurland met het bekende Kaap Hoorn. Vuurland is een eilandengroep die geldt als oversteekplaats naar Antarctica.
Wat kost een hotel in Chili

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Chili

Reisverhalen

Meer