Vakantie Reizen Cambodja

Cambodja

Cambodja is een land in Zuidoost-Azië dat vol verborgen culturele schatten zit. De meeste backpackers en cultuurliefhebbers combineren deze vakantiebestemming met een trip naar één of meerdere buurlanden van Cambodja: Thailand, Laos of Vietnam.

Wat kost een hotel in Cambodja

Tot 2003 stond het toerisme in Cambodja nagenoeg stil, omdat de bevolking een verschrikkelijke tijd doormaakte. In de jaren ‘70 kwam namelijk de Rode Khmer aan de macht en werden veel Cambodjanen vermoord. De gevolgen van deze gebeurtenissen worden pijnlijk zichtbaar als je vanuit de hoofdstad Phnom Penh een bezoek brengt aan de Killing Fields.

Phnom Penh zelf is een stad vol contrasten. Er is veel te zien: de gouden daken van Royal Palace, rommelige straten, zorgvuldig aangelegde parken, fonteinen, pleinen met eetstalletjes en ontzettend veel tuk tuk’s.

De beroemdste bezienswaardigheid van Cambodja ligt bij de stad Siem Reap: het tempelcomplex Angkor Wat. Dit gebied is zo groot als de provincie Groningen en staat vol tempels in verschillende bouwstijlen.

Trek gerust een dag (of twee) uit om Angkor Wat te bekijken.

Houd er rekening mee dat de toegangsprijzen voor toeristen bij belangrijke monumenten hoog kunnen uitvallen. Overigens betaal je meestal met de Amerikaanse dollar in plaats van met de Cambodjaanse Riel - er zijn zelfs geldautomaten in Cambodja waarbij je kunt kiezen tussen de dollar of de riel - wat even wennen is.

Door de stijgende prijzen, vooral als je in de omgeving van Angkor Wat verblijft, is Cambodja voor Aziatische begrippen niet de goedkoopste reisbestemming. Toch blijft de populariteit toenemen en sluiten steeds meer vakantiegangers dit mooie land in hun hart.

Verre reis Cambodja

Wat kost een hotel in Cambodja

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Cambodja

Meer Cambodja

Meer  

Reisverhalen

Meer