Royal Palace

Bezienswaardig­heden in Phnom Penh

Royal Palace

Royal Palace (het Koninklijk Paleis) is een prachtige plek om te bezoeken in Phnom Penh. Vol goud, Boeddha-beelden, tempels, de troon van de koning en de Zilveren Pagode.

Bij mooi weer schitteren de gouden daken van het Koninklijk Paleis je tegemoet. Het complex is ontworpen door de architect Neak Okhna Tepnimith Mak en gebouwd rond 1860. Het ontwerp bevat verschillende invloeden: Khmer, Thais én Europees.

In het jaar 1892 liet koning Norodom I de Zilveren Pagode bouwen: een tempel met een vloer van vijfduizend zilveren tegels. Dit bouwwerk wordt ook wel Wat Preah Keo genoemd: de tempel van de smaragden Boeddha. De Zilveren Pagode is gebaseerd op de tempel Wat Pra Kaew in Bangkok.

Royal Palace is al jaren het verblijf van de koningen. Alleen tijdens de periode 1975-1979, de jaren van de Rode Khmer, bleef het paleis onbewoond. Door het regime van de Rode Khmer is helaas niet alles bewaard gebleven. Wat wel is gebleven, is de aantrekkingskracht van de Zilveren Pagode en het Koninklijk Paleis.

Het is een bijzondere ervaring om dit complex te bezoeken. Zorg ervoor dat je gepaste kleding draagt: schouders en knieën bedekt. Royal Palace ligt vlakbij het Nationaal Museum. Hierdoor kun je beide bezienswaardigheden in Phnom Penh combineren.

Ontdekken in Phnom Penh

Meer  

Royal Palace, Phnom Penh

Meer Bezienswaardig­heden ontdekken in Cambodja

Meer