Phnom Penh

Phnomh Penh is de hoofdstad van Cambodja en heeft vele gezichten. Hier zie je niet alleen de ingewikkelde geschiedenis van Cambodja terug, maar ook de veerkracht van de inwoners.

Phnom Penh is een opmerkelijke stad. Je vindt prachtige gebouwen, verzorgde parken, Franse balkonnetjes, gezellige pleinen, mooie boulevards en prima eetstalletjes. In sommige stadsdelen is echter de armoede zichtbaar. De wegen zijn druk en het is te ruiken dat de wateren vervuild zijn.

Ook in de geschiedenis van Phnom Penh zie je die verschillende kanten terug. Het Nationaal Museum in Phnom Penh biedt een rijk overzicht van de godsdienst in Cambodja en een mooie collectie van culturele schatten. In dit museum is veel schoonheid te ontdekken.Cambodja kent helaas inktzwarte bladzijdes. Er waren vele conflicten en oorlogen. Het dieptepunt was in 1975 toen de Rode Khmer aan de macht kwam. Onder het regime van Pol Pot kwam een op de vier Cambodjanen om het leven. Bij de toenmalige gevangenis Tuol Sleng (S21) en de Killing Fields kom je te weten wat er met hen is gebeurd: het is niet te bevatten.Phnom Penh heeft een afschuwelijke tijd doorgemaakt, maar stond ooit bekend als 'de parel van Azië'. De prachtige kant is gelukkig ook nog steeds te zien, bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan Royal Palace. Het is bijzonder om te ervaren, juist in Phnom Penh, dat de stad levendig is. Phnom Penh blijft een fascinerende bestemming. In alle opzichten.

Ontdekken in Phnom Penh

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer