Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten

Woestijnen, winkels, watersport en wolkenkrabbers... In de Verenigde Arabische Emiraten vind je grote contrasten in een wereld vol luxe.

Wat kost een reis naar Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten liggen in Azië. Het land bestaat uit zeven Emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. Buurlanden zijn Saoedi-Arabië en Oman. De Verenigde Arabische Emiraten zijn rijk en bieden veel mogelijkheden voor toeristen. Abu Dhabi, Dubai en Sharjah worden gezien als de belangrijkste vakantiebestemmingen.

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze groene stad bevindt zich op een eiland in de Golf van Oman en is via een brug bereikbaar. Dubai staat bekend om zijn enorme bouwprojecten. Niet zo vreemd dus dat het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, in Dubai staat. De stad Sharjah biedt veel afwisseling. Je ontdekt hier traditionele gebouwen, markten, stranden en authentieke restaurantjes, maar ook veel hoogbouw en moderne bars.

Als je in de Verenigde Arabische Emiraten bent, mag je een woestijnexcursie niet overslaan. Rijden door het rode zand is een spectaculaire belevenis. Als je van strand houdt, zit je ook goed in de Verenigde Arabische Emiraten. Op verschillende plekken kun je duiken, jetskiën en snorkelen. Wanneer je je in het grootste winkelcentrum ter wereld bevindt, de Dubai Mall, dan kun je zelfs snorkelen en duiken in een enorm aquarium.

Een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten is een onvergetelijk, veelzijdig avontuur. Iedereen zou dit land moeten ervaren...

Verenigde Arabische Emiraten

Wat kost een reis naar Verenigde Arabische Emiraten

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Verenigde Arabische Emiraten

Meer Verenigde Arabische Emiraten

Meer  

Reisverhalen

Meer  
Dag 31, De glamour van Abu Dhabi

Dag 31, De glamour van Abu Dhabi

Na een onrustige vlucht - turbulentie door slecht weer - komen we 's nachts aan op Abu Dhabi. Een taxi-chauffeur wil ons al uit de aankomsthal plukken. Huh? Ik dacht het niet: we gaan toch maar even naar een officiële taxi-standplaats... Gelukt!

Verder lezen