Iets minder spectaculair dan het grootse Dubai maar net zo aantrekkelijk, is het Emiraat Abu Dhabi. In Abu Dhabi ontdek je prachtige vergezichten, aangelegde eilanden, de moskee Sheikh Zayed en andere mooie bouwwerken.

Het zonnige Abu Dhabi ligt aan de Perzische Golf en vormt de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Er is een prachtig lang strand te vinden aan de Corniche Road, maar overdag is het vaak veel te heet om daarvan te genieten. De meeste bezoekers zoeken dit gebied dan ook 's avonds op.

Abu Dhabi staat vooral bekend om de vele winkelmogelijkheden: overal zijn souks en shopping malls te vinden. Een bijzondere locatie om te shoppen is de Marina Mall die op Yas Island ligt. Hier ontdek je honderden winkels. In Marina Mall ligt de Sky Tower, waar je een prachtig uitzicht hebt over Yas Island en de directe omgeving. Aangezien het uitzichtpunt van de Sky Tower zich middenin een restaurant bevindt, is het hier verplicht om een consumptie te nemen. Andere bezienswaardigheden op Yas Island zijn: het Yas Marina circuit, Ferrari World pretpark en Yas Waterworld.

In Abu Dhabi is de imposante Sheikh Zayed Moskee, vernoemd naar de sheik Zayid bin Sultan al Nuhayyan, een interessante plaats om te bezoeken. Dit grootse witte bouwwerk is van binnen en van buiten indrukwekkend met gouden versiersels, vele gedetailleerde motieven, prachtige tapijten en een grote hoeveelheid koepels.

Behalve de Sheikh Zayed Moskee, zijn er nog meer architectonische hoogstandjes in Abu Dhabi te vinden. Wanneer je vanuit de Etihad Towers over de stad kijkt, vanaf Observation Deck at 300, ontdek je indrukwekkende hoeveelheid wolkenkrabbers en andere staaltjes van moderne architectuur.

Een opvallend gebouw is het ronde 'Aldar headquarters building' dat de vorm heeft van een Dirham: het betaalmiddel van de VAE. Andere bijzondere bouwwerken zijn: het Emirates Palace hotel, het eigentijdse en scheve Capital Gate en een exacte kopie van The Atlantis Palm Hotel. Het origineel van The Atlantis Palm Hotel staat in Dubai.

In Abu Dhabi kun je verschillende excursies ondernemen. In de stad kun je terecht bij Heritage Village en het Abu Dhabi Falcon Hospital. Heritage Village is een openlucht museum dat een inkijkje biedt in het traditionele leven van de inwoners; uit de periode waarin er nog geen olie was ontdekt. Abu Dhabi Falcon Hospital is speciaal opgericht om roofvogels zoals valken, te kunnen verplegen. Buiten de stad kun je op woestijnexcursie gaan in een prachtige omgeving: een aanrader.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer  
Dag 31, De glamour van Abu Dhabi

Dag 31, De glamour van Abu Dhabi

Na een onrustige vlucht - turbulentie door slecht weer - komen we 's nachts aan op Abu Dhabi. Een taxi-chauffeur wil ons al uit de aankomsthal plukken. Huh? Ik dacht het niet: we gaan toch maar even naar een officiële taxi-standplaats... Gelukt!

Verder lezen