In Dubai is alles mogelijk. Dubai Stad staat bekend om het hoogste gebouw ter wereld en biedt nog veel meer interessante bouwwerken. Winkelen, naar het strand, skiën of door de woestijn rijden... In Dubai moet je veel moeite doen om je te vervelen.

Dubai Stad heeft veel wereldrecords op zijn naam staan. Hier vind je onder andere het grootste gebouw (de Burj Khalifa), het grootste winkelcentrum (Dubai Mall), de grootste fontein en... nogal opmerkelijk voor een woestijnstaat: de grootste indoor Ski-hal. Deze ski-hal bevindt zich in the Mall of the Emirates.

De Dubai Mall en de Mall of the Emirates bieden talloze mogelijkheden om te shoppen. Het aanbod aan winkels, restaurants en vermaak is overweldigend. Verder bevat Dubai diverse winkelstraten en zijn er veel authentieke Arabische markten te ontdekken.

Dubai is vooral beroemd om zijn architectonische hoogstandjes. Het 7 sterren-hotel Burj al-Arab is hiervan een voorbeeld. Dit gebouw heeft de vorm van een Arabisch zeilschip en is een grote trekpleister voor toeristen. Een ander populair bouwwerk is Palm Jumeirah: een aangelegd schiereiland, vol luxe appartementen en hotels. Om de The Palm te bereiken, kun je gebruik maken van een monorail: een bijzondere ervaring.

Klaar met winkelen en wolkenkrabbers bewonderen? Maak dan een uitstapje naar de woestijn. Je kunt ervoor kiezen om deze te verkennen op de rug van een kameel, maar met een auto door de zandduinen crossen is nog spannender...

Ontdekken in Dubai

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer