Onontdekte eilanden: Kaaimaneilanden

Kaaimaneilanden

De Kaaimaneilanden liggen in de Caraïbische Zee en worden ook wel Cayman Islands genoemd. Deze naam is te danken aan de krokodillen die ooit in deze omgeving leefden.

Wat kost een hotel in Kaaimaneilanden

De Kaaimaneilanden bevinden zich ongeveer 240 kilometer onder Cuba en vormen een overzees territorium van het Verenigd Koninkrijk. De eilandengroep bestaat uit: Grand Cayman, Cayman Brac en Little Cayman.

Hoewel de Kaaimaneilanden vooral worden gezien als belastingparadijs, is er voor toeristen veel te doen. Je vindt hier fijne stranden en mooie duiklocaties. Op Grand Cayman ligt The Seven Mile Beach: een strand met een prachtige kustlijn en luxe resorts. Ook kun je op Grand Cayman een gebied bezoeken met zwarte rotsformaties, genaamd Hell.

Op Cayman Brac is een vleermuizengrot te bewonderen: Bat Cave, met duizenden vleermuizen. Ook leven in dit gebied veel vogels.
De stranden bij Little Cayman zijn nog niet massaal ontdekt. Als je in de zee een duik neemt, kun je octopussen, schildpadden, roggen en haaien spotten.
De hoofdstad van de Kaaimaneilanden is George Town, wat op Grand Cayman ligt. Interessante bezienswaardigheden in George Town zijn: het nationaal museum, de Cayman Craft Market en de National Gallery. Liefhebbers van shoppen kunnen zich goed uitleven in George Town, waar de bekende merken vertegenwoordigd zijn en waar je een duty-free gebied aantreft.

In de omgeving van George Town vind je een duiklocatie met pijlstaartroggen: Stingray City. Deze situatie is niet helemaal natuurlijk: de roggen worden namelijk bijgevoerd, waardoor ze gewend zijn geraakt aan mensen.

Op de Kaaimaneilanden kun je op verschillende manieren vakantie vieren. Of je nu houdt van rust, een goed uitgaansleven, mooie natuurgebieden of winkelen, je kunt hier alle kanten op.
Wat kost een hotel in Kaaimaneilanden

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Kaaimaneilanden