Verre reis Nepal

Nepal

In Azië, tussen de landen India en China, ligt de Federale Democratische Republiek Nepal. Door de ligging in de Himalaya, vind je een indrukwekkend berglandschap.

Wat kost een hotel in Nepal

Nepal is de droom van alpinisten. Maar liefst acht Nepalese bergen zijn hoger dan acht kilometer, waaronder de Mount Everest: de hoogste berg van de wereld. De Mount Everest is zo'n 8850 meter hoog en wordt met recht 'het dak van de wereld' genoemd.

Ook bij cultuurliefhebbers roept Nepal bewondering op. Bijzonder zijn de verschillende kledingdrachten van de Nepalezen. In de hoofdstad Kathmandu vind je talloze Boeddhistische en Hindoeïstische heiligdommen, zoals de grote tempel Kathmandu Swayambhu en Boeddha Stupa. In Nepal werd Boeddha geboren, in de plaats Lumbini. Hierdoor is Lumbini een belangrijk bedevaartsoord geworden voor de hele wereld.

Werelderfgoed is Nationaal Park Chitwan. In de jungle van Chitwan leven bijzondere dieren, zoals: krokodillen, de eenhoornige neushoorn, olifanten en tijgers.

In Nepal vind je een prachtige combinatie van natuur, cultuur en avontuur. Bovendien is de bevolking gastvrij en gemoedelijk. Nepal is een land dat je in het hart sluit.
Wat kost een hotel in Nepal

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Nepal

Reisverhalen

Meer  
Deel 14 Naar huis

Deel 14 Naar huis

17 oktober, 19.00 uur. Net wakker van een paar uur slaap, even wat inhalen na de reis vanuit Nepal. Beetje onwerkelijk nog: thuis zijn. 24 uur geleden heeft onze favoriete taxichauffeur (jawel, degene die ons van Bhaktapur naar Dhulikhel en van Dhulikhel naar Thamel heeft gebracht) ons afgezet op het vliegveld van Kathmandu (Nepalees Eelde).

Verder lezen  
Deel 13 Thamel

Deel 13 Thamel

Partir, c'est une petit mourir. Vertrekken, da's een beetje doodgaan. Die Fransen kunnen soms flink dramatiseren doch deze herken ik vaak als ik ergens afscheid (van) neem. In dit geval afscheid nemen van Dhulikhel, afscheid nemen van Binod en afscheid nemen van de rust en natuur.

Verder lezen  
Deel 12 Namo Buddha

Deel 12 Namo Buddha

Indira zal ons naar Namo Buddha Resort brengen waar we dan rond 1 uur afspreken met Binod. Namo Buddha Resort is een resort waar veel mensen uit het buitenland komen voor retraites, meditatie, yoga en wandelen.

Verder lezen