Vliegreis Canada

Canada

Het uitgestrekte Canada ligt boven de Verenigde Staten en staat bekend om de Rocky Mountains, de ruige natuurgebieden, gletsjers, rivieren en meren.

Wat kost een reis naar Canada

Aangezien Canada het één na grootste land van de wereld is, moet je langer reizen om bij een bezienswaardigheid te komen dan wat je doorgaans gewend bent. Om van oost naar west te reizen, moet je 6500 kilometer afleggen en de afstand van noord naar zuid is 4600 kilometer. Gelukkig kun je in Canada prima rondreizen met een auto of camper, bijvoorbeeld langs de beroemde Route 99 die van noord naar zuid loopt. Je rijdt dan langs prachtige landschappen, de kust, de bergen en kliffen.

Wat moet je allemaal zien in Canada? Hoofdstad Ottawa is misschien niet de eerste keuze, maar deelt een belangrijk stukje geschiedenis met Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef prinses Juliana in Ottawa en uit dankbaarheid worden er jaarlijks, tot op de dag van vandaag, duizenden Nederlandse tulpenbollen naar deze stad gestuurd. Kijk niet raar op als je Nederlanders ontmoet in Ottawa. De steden Vancouver, in west-Canada, en Quebec, in het zuidoosten van Canada, zijn populaire bestemmingen om te bezoeken.

Aangezien Canada vooral bekend staat om de spectaculaire landschappen kun je beter niet al teveel tijd in de steden doorbrengen. Doordat Canada een dunbevolkt land is, zijn veel natuurgebieden ongerept gebleven. De Canadezen zijn bovendien zeer actief met het behoud van zeldzame plantensoorten.

In Banff National Park vind je ijsblauwe meren. In de Rocky Mountains ligt Jasper National Park, waar je watervallen, wilde beren, gletsjers en bergen kunt bewonderen.
Letterlijk en figuurlijk overdonderend zijn de Niagarawatervallen die precies op de grens van de Verenigde Staten en Canada liggen.
De 'Niagara Falls' zijn zestig meter hoog en liggen in een ronding. Bij Canada en de Verenigde Staten is er een ingang naar de watervallen; vanuit beide landen heb je een verschillend uitzicht. Als de autoriteiten het toelaten, is het de moeite waard om de grens over te steken zodat je de Niagara Watervallen vanaf Canadese én Amerikaanse zijde kunt bekijken. De watervallen zijn van dichtbij te bewonderen met een rondvaartboot.

Het veelzijdige Canada heeft meer te bieden dan wat je tijdens jouw reis kunt ontdekken. Hier kom je vaker terug.
Wat kost een reis naar Canada

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Canada

Meer Canada

Meer  

Reisverhalen

Meer