Een wedstrijd van The Flames is altijd feest

Een wedstrijd van The Flames is altijd feest

Als je in Calgary bent, plan dan ook een avondje naar een ijshockey game. De Calgary Flames spelen hun thuiswedstrijden in het Scotiabank Saddledome, wat meestal afgeladen vol is.

Dat komt omdat ijshockey Canada’s grootste sport is én omdat de Flames het goed doen. In de NHL ontvangt de ploeg legendarische ploegen als de Canucks uit Vancouver, de Pittsburgh Penguins, de L.A. Kings, de Chicago Blackhawks en de beste ploeg op dit moment: de Washington Capitals.

In de league spelen 33 teams mee. Vanaf eind september tot en met begin april is het een komen en gaan van grote sterren. Elke week wordt er wel één of twee keer gespeeld. Kaartjes zijn niet duur. Online koop je ze al vanaf dertig dollar per stuk. Het Saddledome ligt op loopafstand van het centrum, dus pakken die kans.

De puck is, anders dan op tv, erg makkelijk te volgen. En mocht er weinig gescoord worden, dan is de show er omheen een groot vermaak. Zo wordt er over het ijs met mensen gebowld, is er een karaoke, waarbij de camera op het publiek inzoomt, doen de spelers een quiz en doet de mascotte zijn best om iedereen enthousiast te houden. Ja, er is ook een kiss-cam.

Het is mooi dat de Flames het goed doen in de league. Ze ‘vlammen’ en scoren regelmatig, maar worden nooit eerste. Vaak halen ze de play-offs niet eens... en dat weten de fans. Het maakt niet uit. Alle fans zitten door elkaar en er heerst een gezellige sfeer. Wacht tot je de in rood gehulde arena ziet. Het is een paar uur volop genieten.

0 reacties bij dit reisverhaal

Plaats als eerste een reactie