Marken (Amsterdam)

Onder de rook van Amsterdam ligt Marken. Marken is een voormalig eiland, nu een schiereiland, in het Markermeer. De glanzend groen geverfde houten huisjes zijn zeer dicht op elkaar gebouwd. 

Het Markermeer is sinds 1957 via een dijk met het vasteland verbonden. Omdat Marken vroeger regelmatig overstroomde, bouwden de bewoners hun huizen op palen en terpen. De karakteristieke huisjes van Marken zijn dan ook nergens anders ter wereld te zien.

De meeste van de groene houten huisjes in de haven zijn volledig ingericht om toerisme te ontvangen. Marken lijkt op een openluchtmuseum maar er wonen toch echt mensen (vergelijkbaar met Venetië). Dagelijks trekken busladingen Japanners, Italianen en Chinezen voorbij die bij de smaakvol ingerichte voortuintjes selfies maken. 

In Marken zijn volop souvenirwinkels en gezellige cafés aanwezig voor een kopje koffie of een visschotel. Nederland op z'n mooist dus.

Accommodatietip

Blijf een nachtje slapen en geniet van Marken nadat alle dagjesmensen weg zijn. De nostalgische kamers van Hotel Hof van Marken zijn ingericht in karakteristieke kleuren en voorzien van antiek en foto's van Marken. Ook heb je uitzicht op de Marker haven en het IJsselmeer.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid