Venetië is een ontzettend charmante stad met talloze bruggen, pleinen en smalle straatjes. Op het San Marcoplein zijn dan ook dagelijks veel toeristen te vinden. Vooral in de zomermaanden is Venetië een drukbezochte plaats. Als je een zijstraat induikt of een wandeling maakt naar de buitenwijken, ontdek je de gemoedelijke kant van Venetië. Dat is eigenlijk veel leuker dan het San Marcoplein alleen...

Boek nu een stedentrip Venetië

De meeste bezienswaardigheden van Venetië zijn prima lopend af te leggen. Met de auto kom je trouwens nergens, aangezien deze stad autovrij is gemaakt. Met al die kleine straatjes en kanalen, komt dat over als een logische beslissing. Wandelen door Venetië is een mooie ervaring. Je ziet hier prachtige bruggen, imposante paleizen, kleurige markten en veelzijdige musea, zoals het Guggenheim Museum en Galleria dell'Accademia.

De enorme Rialtobrug is niet te missen, op deze brug staan dagelijks vele toeristen. Het uitzicht vanaf deze brug over Venetië en Canal Grande, het kanaal dat door de hele stad slingert, is dan ook prachtig. Venetië is de stad van de glasblazers. Er is zelfs een speciaal 'glaseiland', genaamd Murano. Daarnaast kun je in sommige winkels toekijken hoe de glazen voorwerpen worden gemaakt. Venetië staat vooral bekend om de vele kunstschatten. Daarnaast is de stad ontzettend mooi als je ergens bij het water zit en rustig rondkijkt. Naar de indrukwekkende gebouwen en naar alle mensen mensen die daaraan voorbij lopen. Dit geeft een echt vakantiegevoel.

Ontdekken in Venetië

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer  
Venetië: een stad vol tegenstellingen

Venetië: een stad vol tegenstellingen

In Venetië slapen René en ik in een Echt Hotel. Met vier sterren. Om dit hotel te bereiken, moeten we uitstappen bij station Venetië Mestre: een voorstadje in een industriële omgeving: een grote autoweg met grote (afhaal)winkels. En een sushibar. Vier sterren blijken nogal nikszeggend in Venetië. In de praktijk betekent het dat je iedere keer recht hebt op spuitend water uit de wc als je voorzichtig probeert door te trekken en je dan meteen de wc-bril, badkamervloer en je voeten hebt gereinigd... Hoera.

Verder lezen