In het noorden van Italië, in Zuid-Tirol, ligt Trente (Trento in het Italiaans). Aan deze stad denk je misschien niet meteen als je een vakantie naar Italië boekt. Toch is deze plaats erg verrassend en goed bereikbaar met de trein. Ook de omgeving van Trento is adembenemend...

B&B in Trento zoeken?

Wanneer je met de trein vanuit Verona naar Trento reist, verraadt het bergachtige landschap dat je naar een bijzondere plaats gaat. Wanneer je bent aangekomen in Trento, kun je met een kabelbaan nog verder omhoog gaan om van het uitzicht te genieten. Je bevindt je dan echt tussen de bergen en watervallen. In het centrum vind je pleinen en prachtige historische gebouwen. Op de Piazza Duomo is een Neptunes-fontein uit de achttiende eeuw te zien. Hier is ook de Romaanse Duomo te bewonderen; een kathedraal.

In Trento kun je het beste een Bed&Breakfast boeken: veel sfeervoller en persoonlijker dan een hotel. De prijs valt reuze mee.

Ontdekken in Trento

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer  
Met de trein naar Trento

Met de trein naar Trento

Keuzestress... We staan op het punt Verona te verlaten, maar hebben geen idee waar we naartoe moeten. Ik pak het kaartje erbij van de Italiaanse spoorwegen en zie in het noorden de plaats Trento staan; een treinreis van nog geen anderhalf uur vanaf Verona.

Verder lezen