De studentenstad Bologna komt misschien niet meteen omhoog als je aan Italië denkt. Toch is het goed om te weten dat deze stad veel te bieden heeft: cultuur, natuur, gezelligheid en lekker eten. Ook bijzonder: de stad is opgebouwd uit talloze bogengalerijen. Je hebt je altijd bescherming tegen regen en felle zon als je door Bologna loopt. Niet zo vreemd dus dat deze stad zo'n ontspannen indruk geeft.

Stedentripje Bologna? Boek nu!

Bologna wordt ook wel 'La Rossa' genoemd om de rode daken. Onder de galerijen ontdek je vele winkels en restaurantjes. Je kunt ervoor kiezen om een hapje bolognesesaus te proeven, waar Bologna bekend om is. Eigenlijk is het veel leuker om een 'aperitivo con buffet' te doen: relaxen onder de Italiaanse zon met een drankje en allerlei lekkernijen. Vergeet ook niet om een typisch Italiaans ijsje te halen.

Bologna heeft veel bezienswaardigheden. Zo kun je de oudste universiteit van Europa bezoeken. Verder zijn er interessante musea, zoals: Pinacoteca Nazionale di Bologna en Musco Civico Archeologico. Het MAMbo museum biedt moderne kunst. Centraal punt van de stad is Piazza Maggiore: een groot plein waar veel mensen -locals en toeristen- samenkomen. In de zomer (eind juni/begin juli) kun je hier zelfs terecht voor een openlucht filmfestival. Bij het plein bevindt zich de Basilica di San Petronio, een opvallende gotische kerk. Vlak bij Piazza Maggiore is Fontana del Nettuno te zien, een drukbezochte fontein die 's avonds wordt verlicht.

Als je geen zin hebt om stil op een terrasje te blijven zitten, dan is een bezoek aan Due Torri (twee torens) aan te raden. De Asinelli-toren biedt een geweldig uitzicht over de stad. Behoefte aan nog meer uitzicht? Onderneem dan een pelgrimstocht naar bedevaartsoord San Luca. Deze bijzondere looproute is grotendeels overdekt en is daarom ook te doen als het wat warmer is.

Appartementen in hartje Bologna waar je heerlijk thuis kunt komen zijn er volop te vinden.

Ontdekken in Bologna

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer  
Ergens tussen Poort 328 en 666, San Luca

Ergens tussen Poort 328 en 666, San Luca

De weg gaat maar één kant op en toch is het alsof ik verdwaald ben. Mijn brein probeert de treden van een trap te tellen. Nog drieëneenhalve kilometer omhoog... We passeren Poort 328. Poort 666 is het eindpunt, wat onheilig klinkt voor een pelgrimstocht. Onze vakantie in Italië is bijna afgelopen en ik begin moe te worden. René en ik hebben ontzettend veel indrukken opgedaan: de Vesuvius, Pompeï, grootse musea. We hebben zelfs de Paus gezien in Rome. We ontdekten fantastische pleinen en imposante kerken.

Verder lezen  
Thuiskomen in Bologna

Thuiskomen in Bologna

Onze vakantie begint op Schiphol, waar René en ik alle zorgen van thuis en belangrijke levensvragen voor dertien dagen mogen achterlaten... Staat het gas uit, kan onze tas nog met de handbagage mee, waarom hebben we geen kauwgom meegenomen, wie geeft de planten water? Het is bijzonder druk bij de veiligheidscontrole en ik begin mij ongemakkelijk te voelen. Er zijn enorme rijen, de Efteling is er niets bij. Wachten, wachten, wachten...

Verder lezen