Milaan is een typische Europese stad met een zakelijke eerste indruk. In tegenstelling tot steden als Rome en Florence, ligt in Milaan de nadruk minder op oude, romantische gebouwen.

Stedentripje Milaan? Zo geregeld!

Zoals het een grote stad betaamt, is het openbaar vervoer prima geregeld en betaalbaar: er zijn trams, bussen en metro-lijnen. Een belangrijke stop is het Piazza del Duomo, een plein rond de Duomo. Bij de Piazza del Duomo komen veel mensen samen: inwoners van Milaan, maar ook een groot aantal toeristen. De prachtige Duomo (Dom) trekt daarbij de meeste aandacht. Hier wordt muziek gemaakt, bijgepraat in een van de vele cafeetjes en gewinkeld. Heel veel gewinkeld... Milaan blijft tenslotte vooral een modestad.

Ontdekken in Milaan

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer  
Bliksembezoek Milaan: we komen en gaan...

Bliksembezoek Milaan: we komen en gaan...

De mensen in Bologna hadden ons al van tevoren gewaarschuwd. Milaan is volgens hen een mooie stad die meer werkgelegenheid biedt dan Bologna. De keerzijde is echter dat de inwoners van Milaan erg gehaast schijnen te zijn. Weten we zeker of deze stad écht bij ons past? René en ik besluiten om toch een kijkje te nemen: Milaan is tenslotte een stad die qua naam tot de verbeelding spreekt.

Verder lezen