Verona is een sfeervolle stad, vol gebouwen uit de Romeinse tijd. De meeste bezienswaardigheden vind je op loopafstand. Daarnaast vormt deze stad de inspiratiebron van Shakespeare's Romeo en Julia. Om verliefd op te worden...

Wat kost een vakantie naar Verona?

Het openbaar vervoer is in Verona prima geregeld. Plaatsen als Venetië, Bologna, Milaan en Trento zijn goed te bereizen vanuit Verona. Met de bus bereik je de luchthaven, kun je uitstapjes maken naar het Gardameer (ongeveer 25 km verderop) en kun je je in de stad makkelijk verplaatsen. Het centrum is vrij compact. Lopen door de stad is zeker aan te raden, want je kunt dan veel mooie dingen tegenkomen.

Ontdekken in Verona

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer  
Verrassingen in Verona

Verrassingen in Verona

In Milaan, bij een cafeetje met brak internet, hadden we onze overnachtingen geregeld voor Verona: snel, snel, snel voordat de wifi op is. De aankomst in Verona bij het hotel verloopt hierdoor nogal avontuurlijk: een hotelgast checkt ons in en de eigenaresse krijgen we pas op de laatste ochtend bij het uitchecken te zien. Ze reageert temperamentvol naar de hotelgast die nog halfslaperig in haar pyjama staat, omdat zij tijdens het inchecken niet naar onze gegevens heeft gevraagd.

Verder lezen