Relaxed Siquijor

Siquijor

Onder Negros, Cebu en Bohol vind je het Filipijnse eiland Siquijor. Dit eiland is ooit bekend geworden door de voodoo-praktijken en de vele vuurvliegjes. Tegenwoordig is Siquijor een relaxed eiland waar de tijd niet zo snel lijkt te gaan.

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen
Op Siquijor ontdek je mangroven, grotten, stranden en mooie watervallen. De Cambugahay Falls zijn de bekendste watervallen op Siquijor; deze waterval wordt geroemd om het heldere blauwe water waarin je kunt zwemmen. Iets minder ontdekt, maar ook prachtig zijn de Lugnason Falls.

Liefhebbers van geschiedenis en kerken kunnen een uitstapje maken naar het historische klooster Lazi Convent en het nabijgelegen Lazy Church. Lazy Church is ook bekend onder de naam San Isidro Labrador Parish en is in 1884 gebouwd door de Spanjaarden.

Siquijor is zo'n plek waar je je meteen thuis gaat voelen.

Op Siquijor ben je ver weg van Nederland, maar toch voelt het vertrouwd omdat het eiland compact is en de meeste locals je met een glimlach ontvangen. De fijne stranden helpen daarbij natuurlijk ook.

Een aanrader is Paliton Beach, waar je overigens geen enorme hoeveelheid strandbedden, grootse boulevards en een walhalla aan eettentjes gaat aantreffen. Op Paliton Beach is de helderblauwe zee het belangrijkst, gelegen in een groen en rotsachtig landschap. De aanblik van de zee is geweldig, zeker in combinatie met een zonsondergang waarbij de lucht de mooiste kleuren laat zien.

Verblijftip Siquijor: Explorers Resort, Dive & Research Center

Mis je Europa een beetje en ben je op zoek naar een comfortabele plek om te overnachten? Overweeg dan een bungalow bij het rustige Explorers Resort, Dive & Research Center: een resort met duikfaciliteiten, een mooi zwembad en prettige medewerkers. De eigenaar komt uit Oostenrijk en heeft de klassieke 'banana boat' en heuse schnitzels op het menu staan. Perfecte oplossing voor heimwee, alleen wordt het dan weer lastig om weg te gaan…

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid