Vakantie Cebu

Cebu

Cebu is een populair eiland waar je, net als buureiland Bohol, veel historie terug vindt. Zo ligt de oudste straat van de Filipijnen in Cebu City. Cebu staat daarnaast bekend om zijn heerlijke, zoete mango's. De allergrootste attractie van Cebu, letterlijk en figuurlijk, zijn de walvishaaien.

Populaire Filipijnen reizen

Cebu is een groot eiland (4422 km²) met mooie stranden. In de omgeving van Cebu liggen veel andere aantrekkelijke eilanden waar je naartoe kunt varen. Hoewel de hoofdstad van het eiland, Cebu City, op het eerste oog wat minder interessant lijkt, ontdek je hier interessante overblijfselen uit de Filipijnse geschiedenis. Deze stad werd namelijk al erg vroeg door de Spanjaarden gekoloniseerd.In Cebu City ligt een belangrijke herinnering uit de bewogen Spaanse tijd: Magellan's Cross. Als je bij dit monument bent, bevind je je ook dichtbij de Santo Niño-basiliek: een zestiende eeuwse kerk die ook massaal door de Filipijnse bevolking wordt bezocht. Zeker als je op zondag langskomt, ervaar je bij deze kerk een bijzondere sfeer.In Cebu kun je walvishaaien zien. Een populaire trekpleister is Oslob, waar je de mogelijkheid hebt om met walvishaaien te zwemmen. Een machtige ervaring, maar de keerzijde is dat deze plek erg toeristisch is. Dit kan in de toekomst problemen opleveren voor het voortbestaan van deze grootse dieren. Lees je daarom goed in als je walvishaaien van dichtbij wilt bekijken. Er zijn mensen die een walvishaai signaleren bij de plaats Moalboal, maar daarvoor moet je veel geluk hebben.

In de zee bij Moalboal, in de omgeving van Pescador Island, maak je overigens meer kans op een ontmoeting met een zeeschildpad. Als je hier gaat snorkelen, schieten duizenden sardientjes onder je door: een prachtige belevenis.

Zonvakantie Cebu (Filipijnen)

Populaire Filipijnen reizen

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Populaire Filipijnen reizen

Meer Cebu

Meer  

Reisverhalen

Meer