Cebu City

De hoofdstad van het eiland Cebu, Cebu City, is de oudste stad van de Filipijnen. Om die reden staat Cebu City bekend als de 'koningin van het zuiden' en is deze stad vooral aantrekkelijk voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers. Ook de ligging van deze stad, in het midden van het eiland Cebu, is interessant.

Zelfs doorgewinterde Azië-reizigers moeten misschien wennen aan deze stad: Cebu City is warm, druk en de armoede in sommige straten kan confronterend zijn. Cebu City is na hoofdstad Manilla de dichtstbevolkte stad van de Filipijnen. Dat zorgt ervoor dat Cebu City een minder toegankelijke eerste indruk maakt dan veel andere Filipijnse bestemmingen. Aan de andere kant valt er in Cebu City en in de directe omgeving ontzettend veel te ontdekken.

In Cebu City vind je culturele schatten en is de blauwe zee nooit ver weg.
Cebu City was ooit de hoofdstad van de nieuwe Spaanse kolonie. Uit die bewogen tijd vind je veel historie terug. In Cebu City moet je zeker een kijkje nemen bij het houten kruis van Fernão de Magalhães, de Basilica Monore del Santo Niño en Fort San Pedro.

In de omgeving van Cebu City ligt het eiland Mactan, hier bevindt zich de internationale luchthaven van Cebu. Op Mactan Island zie je het standbeeld van Lapu-Lapu. Lapu-Lapu was een stamhoofd die de strijd aanging met Magalhães en zijn troepen en wordt beschouwd als een held. Daarnaast staat Mactan Island bekend om de mooie accommodaties aan zee, waaronder het luxe Shangri-La Mactan Island Resort & Spa dat over vijf sterren beschikt.

Rondom Cebu City vind je een bergachtig landschap. Vanuit het Mountain View Nature Park heb je een fantastisch uitzicht over de stad en kun je heerlijk eten. Een bezoek aan Mountain View Nature Park is prima te combineren met een bezoek aan de Tempel van Leya.

Vanuit Cebu City kun je makkelijk verder reizen naar andere Filipijnse bestemmingen. Via een binnenlandse vlucht of met de bus. Vanuit Cebu City is ook een bootverbinding met buureiland Bohol.

Ontdekken in Cebu City

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid