De hoofdstad Manila (ook wel geschreven als Manilla) is niet bepaald de grootste trekpleister van de Filipijnen. Toch valt er genoeg te beleven.

Populaire Filipijnen reizen

De meeste mensen kiezen ervoor om vanuit Manila door te reizen naar een van de vele tropische eilanden waar de Filipijnen bekend om staan. Dat is begrijpelijk, want in de grote hoofdstad (meer dan 1,6 miljoen inwoners) is weinig te merken van de indrukwekkende natuur die dit land zo mooi maakt. Toch kun je je ook in de hoofdstad prima vermaken. Er zijn genoeg cafés, uitgaansgelegenheden, winkels en restaurants.

Het historische stadsdeel 'Intramuros' is een drukbezochte plaats. In de buurt van Manila kun je allerlei excursies ondernemen. Bijvoorbeeld naar Puerto Galera op het eiland Mindoro, waar je kunt duiken en snorkelen. Of breng een bezoek aan Taal Volcano bij de plaats Tagaytay; deze vulkaan ligt midden in een meer.

Luxe overnachting

Hoewel je in Manila vrij betaalbaar kunt overnachten, kunnen in de Filipijnen de prijzen van accommodaties hoger zijn dan in andere Aziatische landen. Als je een hoog budget hebt, laat je dan bij hotelketen Raffles in de watten leggen. Hier kun je terecht in een heuse Junior Suite van maar liefst 60 m². Uiteraard met uitzicht op de stad, flatscreen-tv, wifi, buitenzwembad, een excursiebalie en een shuttle (die niet is inbegrepen bij de kamerprijs) richting de luchthaven.

Ontdekken in Manila

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer  
Hoera, we zijn in de Filipijnen! Wat nu?

Hoera, we zijn in de Filipijnen! Wat nu?

Vandaag maken René en ik de oversteek van Hongkong naar de Filipijnen. In de hoofdstad Manila hebben we afgesproken met een groep Filipijnse vrienden. Daarna hebben we ruim twee weken de tijd om de rest van de Filipijnen te zien. We hebben de keuze uit ruim zevenduizend eilanden...

Verder lezen