Vakantie Reizen Filipijnen

In tegenstelling tot veel andere Aziatische landen zoals Thailand en Maleisië, is het minder makkelijk om door de Filipijnen te reizen. Openbaar vervoer is meestal wel aanwezig, maar is op ieder eiland op een andere manier geregeld.
Een georganiseerde reis kan handig zijn. Je ziet alle hoogtepunten, zonder dat je teveel hoeft na te denken over de praktische zaken.
Er zijn maar weinig reisbureaus die de Filipijnen in hun pakket hebben en waar je direct kunt boeken. Door de wisselende weersomstandigheden kun je niet het hele jaar terecht in de Filipijnen en dat heeft invloed op de beschikbaarheid. Ook kan het reisaanbod soms veranderen. Hierdoor valt het niet altijd mee om een reisbureau te vinden waar je meteen online kunt boeken, maar ze bestaan gelukkig wel.

Reisbureaus met een online aanbod naar de Filipijnen

Undiscovered biedt individuele reizen op maat aan. Shoestring en Koning Aap bieden allebei een groepsreis aan naar de Filipijnen. Hoe zien deze reizen eruit?

Undiscovered

Wil je graag zelf de Filipijnen ontdekken, maar het regelwerk liever overlaten aan een reisorganisatie? De Nederlandse Reisorganisatie Undiscovered beschikt over een aanbod van individuele rondreizen naar onontdekte reisbestemmingen, waaronder de Filipijnen.

De reizen van Undiscovered zijn op basis van privévervoer en kunnen worden aangepast naar jouw wensen. Zodra je landt op de luchthaven van Manila of Cebu (de internationale vlucht vanuit Amsterdam is niet inbegrepen) word je opgehaald en kan het ontdekken beginnen.

Enchanting Visayas is een 15-daagse individuele rondreis van Undiscovered, waarbij je de mooiste bestemmingen van de Visayas bezoekt: de Filipijnse eilanden Cebu, Bohol, Siquijor en Negros. Tijdens deze reis overnacht je in comfortabele en luxe accommodaties. Een aantal hoogtepunten zijn: zwemmen tussen zeeschildpadden op Apo Island, walvishaaien van héél dichtbij bewonderen bij Cebu en het heuvelachtige landschap (Chocolate Hills) op Bohol ontdekken.

Deze 18-daagse individuele rondreis Hidden Gems van Undiscovered is gericht op minder ontdekte bestemmingen en avontuur. Vanaf een mountainbike en sup board heb je de mogelijkheid om de binnenlanden van Bohol te ontdekken terwijl je bijna niemand anders tegenkomt. Ook bezoek je Siquijor, Apo Island en Palawan. Je ontdekt indrukwekkende landschappen, hoge rotswanden en mooie stranden. Deze rondreis wordt afgesloten op het prachtige Dimakya Island.

Shoestring

Reisroute Shoestring

Shoestring biedt een 16-daagse reis naar de Filipijnen aan waarbij je de eilanden Luzon en Palawan bezoekt. Enkele hoogtepunten uit deze reis: de grootse rijstterrassen bij Banaue, de beklimming van de Pinatuba vulkaan en de eilanden bij El Nido.

Ben je op zoek naar een rondreis en heb je de vlucht naar de Filipijnen al zelf geregeld? Shoestring biedt de optie om dezelfde rondreis te doen, maar dan zonder internationale vlucht: het landarrangement. Je maakt dan ter plekke, met de andere deelnemers, de reis.
Bekijk hier de uitleg over het landarrangement (deze groepsreis zonder internationale vlucht)

Koning Aap

Bron: Rondreis FILIPIJNEN- 21 dagen, Koning Aap

De groepsreis van Koning Aap doet sterk denken aan het programma van Shoestring. Ook hier ligt de focus op al het moois wat Luzon en Palawan te bieden hebben. De reis is echter vijf dagen langer.

Het schema van Koning Aap biedt meer ruimte om het noorden van Luzon te verkennen. Zo kom je in de plaats Vigan: een historische, goedbewaarde stad die ooit gekoloniseerd werd door de Spanjaarden. Ook kun je het bergdorpje Sagada bezoeken: een culturele trekpleister in een prachtige omgeving.

Deze rondreis door de Filipijnen boeken zonder internationale vlucht? Ook dat is bespreekbaar bij Koning Aap.
Meer informatie over het landarrangement (deze groepsreis zonder internationale vlucht)

Langer blijven in de Filipijnen? Informeer bij het reisbureau naar de mogelijkheden om te verlengen.
Shoestring, Koning Aap en Undiscovered denken graag met je mee.

Natuurlijk: je kunt ook zelf accommodaties regelen of een binnenlandse vlucht boeken in de Filipijnen. Wanneer je een ervaren reiziger bent, de vakantie op de juiste manier plant en het actuele reisadvies in de gaten houdt, is het goed mogelijk om zelfstandig te reizen. Dat vraagt echter om de nodige inspanning.

Wanneer je boekt via een Nederlands reisbureau ben je verzekerd van een mooie reis en houd je meer tijd over om van de vakantie te genieten.